Έστησαν παγίδες για αγριογούρουνα στην ορεινή Ηλεία

0

Παγίδες για να πιάσουν αγριογούρουνα είχαν στήσει άγνωστοι σε σημεία της Αχλαδινής και της Νεμούτας. Τις παγίδες εντόπισε το Δασαρχείο Πύργου, σε συνεργασία με την Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας, οι οποίοι διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των λαθροθήρων.

Σε ανακοίνωσή του ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η υπηρεσία μας σε συνεργασία με την Γ΄ Κυνηγητική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και του Κυνηγητικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας μετά από έρευνα για δίωξη παραβάσεων θήρας, διαπίστωσε ότι σε συγκεκριμένες θέσεις εντός των ορίων των Τοπικών Κοινοτήτων Αχλαδινής και Νεμούτας είχαν τοποθετηθεί παγίδες – βρόχοι με σκοπό τη σύλληψη αγριόχοιρων από αγνώστους.

Τόσο η υπηρεσία μας όσο και η Γ΄ ΚΟΠ μαζί με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αρχαίας Ολύμπιας διεξάγουν έρευνα για αναζήτηση των ενόχων, ώστε να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη. Οι παγίδες – βρόγχοι συγκεντρώθηκαν και καταστράφηκαν από την υπηρεσία μας.

Δυστυχώς μια περίοδο ιδιαίτερα σημαντική για την αναπαραγωγή του παραπάνω είδους αλλά και άλλων οικόσιτων ζώων που βόσκουν ελευθέρα, ελλοχεύει ο κίνδυνος θανάτωσης από ασυνείδητους συμπολίτες μας Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε κάθε φιλόνομο πολίτη εάν έχει στη διάθεση του οπουδήποτε στοιχείο να ενημερώσει την υπηρεσία μας».

https://ilia.news/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων