Παρέμβαση δημάρχου προς την ΚΟΠ για συμπεριφορά θηροφύλακα

0

Οργή των κυνηγών της Παλλικής προς τον νέο θηροφύλακα, επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου προς την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς και απαράδεκτης επίθεσης με πλήθος ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων και αναφορών με τους χαρακτηρισμούς «θρασίμια» , «τζάμπα μάγκες» κτλ που αφορούν σε πολίτες – κυνηγούς και μη της Παλικής.
Με αφορμή μια προσπάθεια ήρεμης και πολιτισμένης συζήτησης με τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της περιοχής μας από ευυπόληπτους οικογενειάρχες και υψηλού μορφωτικού επιπέδου συμπολίτες μας η οποία ερμηνεύτηκε ψευδώς σε βίαιο επεισόδιο που λίγο έλειψε να καταλήξει σε σύρραξη. Μια προσπάθεια ήρεμης και πολιτισμένης συζήτησης την οποία θα έπρεπε να προκαλέσει ο ίδιος ο Θηροφύλακας αν είχε τη στοιχειώδη παιδεία και διαχειριστική ικανότητα. Όταν έρχεσαι σε μια περιοχή στην οποία δεν γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα , και θέλεις να εκτελέσεις σωστά τα καθήκοντά σου , προσέχεις πρώτα τους τρόπους σου και κερδίζεις τους ανθρώπους που ήρθες να επιτηρήσεις με τη συμπεριφορά σου , τους προσεγγίζεις και τους ορίζεις τους κανόνες και τα όρια που σαν Θηροφύλακας θέτεις και στην περίπτωση που δεις ότι σε αγνοούν τότε προσφεύγεις σε δραστικά μέτρα. Η λανθάνουσα αντίληψη ότι θα επιβληθείς με δυναμισμό και ενέργειες που μαρτυρούν υπέρβαση καθήκοντος , είναι λογικό να προκαλέσει αντίδραση και σε κάθε περίπτωση τέτοιες συμπεριφορές ανήκουν σε άλλες εποχές.

Ως Δήμαρχος μιας περιοχής με σχεδόν μηδενικά κρούσματα λαθροθηρίας διαχρονικά , πραγματικά εξοργίζομαι με τον αβίαστο τρόπο που ένας Θηροφύλακας ο οποίος έχει πλούσιο ιστορικό καταγγελιών – αναφορών για τη συμπεριφορά του (μήπως άραγε αυτός ήταν ο λόγος που ήρθε στην Παλική;) κατασυκοφαντεί και στιγματίζει μια περιοχή και τους φιλήσυχους πολίτες της. Το Ληξούρι είναι γνωστό για την κουλτούρα των κατοίκων του, το υψηλό αίσθημα πολιτισμού, το επίπεδο μόρφωσης, αλλά κυρίως για τη φιλοξενία του. Σε καιρούς χαλεπούς που όλες οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μας συκοφαντεί με αγοραίες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς και να αφήνει το παραμικρό υπονοούμενο. Απαιτούμε από τον ίδιο να ανακαλέσει και από εσάς κύριε πρόεδρε να τον επαναφέρετε στην τάξη και να τον νουθετήσετε-εκπαιδεύσετε τόσο για τους τρόπους συμπεριφοράς του όσο και για τα όρια των αρμοδιοτήτων του. Σε διαφορετική περίπτωση καλό θα ήταν να αποχωρήσει από την Παλική και να επιστρέψει εκεί που τα προηγούμενα χρόνια ασκούσε τα καθήκοντά του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων