Συλλήψεις στις Στροβλές Κισσάμου για νυχτερινή θήρα λαγού

0

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Π.Ε. Χανίων περιπολούσαν στην περιοχή των Στροβλών Κισσάμου, όταν αντιλήφθηκαν ένα όχημα να κατευθύνεται προς το μέρος τους. Του έκαναν σήμα να σταματήσει και ο οδηγός το σταμάτησε σε απόσταση 30 μέτρων σβήνοντας τα φώτα.

Οι θηροφύλακες διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για αγροτικό όχημα, με επιβαίνοντες τον οδηγό κι άλλο ένα άτομο που βρισκόταν στην καρότσα. Τους δήλωσαν την ιδιότητά τους και προέβησαν σ έλεγχο του οχήματος, όπου βρέθηκαν εντός της καμπίνας μία θήκη όπλου και 5 φυσίγγια και στην καρότσα ένας φακός χειρός καθώς κι ένα σακίδιο με αίματα και τρίχες λαγού.

Σε ερώτηση για όπλο απάντησαν ότι δεν είχαν όπλο μαζί τους κι ότι απλώς είχαν πάει να ελέγξουν τα ζώα τους. Οι θηροφύλακες δεν πείστηκαν και ερεύνησαν την περιοχή, τελικά εντοπίζοντας, κοντά στο δρόμο, ένα όπλο γεμισμένο με φυσίγγια.

Το όχημα και τα λοιπά ευρήματα κατασχέθηκαν και οι θηροφύλακες κατέθεσαν πρωτόκολλο μήνυσης στη Δ/νση Δασών Χανίων. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων