Η «Τσίκα» και η «Πάκα» στη μάχη ενάντια στα δηλητηριασμένα δολώματα

0

45 περιπολίες έχουν πραγματοποιήσει από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα οι δύο νέες Ομάδες Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, που επιχειρούν στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE Bonelli eastMed στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η «Πάκα» με τον χειριστή της Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της Α’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου κ. Γιώργο Χωραφά, επιχειρούν στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, ενώ συνδράμουν και σε έρευνες στην ΠΕ Ηρακλείου. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει 32 περιπολίες και έχουνε εντοπίσει 3 δολώματα και 8 νεκρά δηλητηριασμένα ζώα.
Αντίστοιχα, η «Τσίκα» με τη χειρίστριά της Θηροφύλακα της Α’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου κα Χριστίνα Διακίδη, έχουν επιχειρήσει σε 13 περιπτώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου και έχουν απομακρύνει συνολικά 4 δηλητηριασμένα δολώματα και 13 νεκρά δηλητηριασμένα ζώα από το φυσικό περιβάλλον.

Μετά την απαραίτητη περίοδο προσαρμογής των σκυλιών με τους χειριστές τους, οι δύο Ομάδες Ανίχνευσης πραγματοποίησαν τακτικές προληπτικές έρευνες στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE Bonelli eastMed, προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά δηλητηρίασης ειδών της άγριας πανίδας και ιδιαίτερα η αποφυγή θανάτωσης Σπιζαετών από δηλητηριασμένα δολώματα. Ταυτόχρονα, ανταποκρίνονται άμεσα σε οποιαδήποτε καταγγελία ή αναφορά πολιτών ή υπηρεσιών για πιθανά περιστατικά χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων στις περιοχές ευθύνης τους.

Το αμέσως επόμενο διάστημα τόσο η «Πάκα» με τον Γιώργο Χωραφά όσο και η «Τσίκα» με τη Χριστίνα Διακίδη προγραμματίζεται να καλύψουν με επιπλέον προληπτικές περιπολίες περιοχές με γνωστές επικράτειες Σπιζαετών και άλλων μεγάλων αρπακτικών πουλιών, ενώ είναι σε ετοιμότητα να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε έκτακτη καταγγελία χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων στις έδρες τους.

Αν μάθετε για φόλες ή δηλητηριασμένα ζώα στην ύπαιθρο, καλέστε άμεσα:
Για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου (Γιώργος Χωραφάς και Πάκα): 6949 733835
Για την Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου (Χριστίνα Διακίδη και Τσίκα): 6938 786874

https://lifebonelli.eu/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων