Συνάντηση φορέων στον Πύργο για τροποποίηση Καταφυγίου Άγριας Ζωής

0

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δασαρχείου Πύργου μεταξύ του Δασάρχη Πύργου κ. Λάττα Παναγιώτη, του Αντιδημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αρβανίτη Βασιλείου, του Προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Γραμματσούλια Παναγιώτη και εκπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλόγων Αρχαίας Ολυμπίας & Πύργου σχετικά με την τροποποίηση των ορίων του Καταφυγίου Άγριας Ζωής Νεμούτας και Λαμπείας. Τον Σύλλογο της Αρχαίας Ολυμπίας εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος του κ. Αρέστης Ιωάννης, τον Κ. Σ. Πύργου ο Πρόεδρος κ. Αντωνόπουλος Ιωάννης και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντόπουλος Αλκιβιάδης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον υπερπληθυσμό του αγριόχοιρου εντός των υφισταμένων ορίων του Καταφυγίου, που λόγω της απαγόρευσης θήρευσής του και ως εκ τούτου ελέγχου του πληθυσμού του, δημιουργούν τεράστια προβλήματα τόσο στους αγρότες όσο και στους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και των θηραματικών πληθυσμών άλλων ειδών που πρέπει να ληφθούν υπόψη με την όποια τροποποίηση ορίων του υφισταμένου Καταφυγίου, αλλά και η ταυτόχρονη ανάγκη σεβασμού των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και ικανοποίησης των αναγκών των κυνηγών των όμορων Κυνηγετικών Συλλόγων.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ του επιστημονικού συνεργάτη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, του Δασαρχείου Πύργου, της Δημοτικής Αρχής Αρχαίας Ολυμπίας και των Κυνηγετικών Συλλόγων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου για τη χάραξη των καινούργιων ορίων του Καταφυγίου. Σκοπός είναι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές (αρχές, τοπική κοινωνία και κυνηγούς) ενώ ταυτόχρονα θα επιτελεί τους σκοπούς προστασίας του περιβάλλοντος. Συμφωνήθηκε δε να επαναληφθεί συνάντηση για αυτοψία στην παραπάνω περιοχή.

Ο Πρόεδρος Γραμματσούλιας Παναγιώτης
Ο Γενικός Γραμματέας Παπαδάτος Ανδρέας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων