«Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» Ιουνίου

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από την Πέμπτη 4 Ιουνίου το νέο τεύχος «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» με πολλά ενδιαφέροντα θέματα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πώς θα κυνηγήσουμε φέτος;
Με αγωνία και επιφυλακτικότητα περιμένουν οι κυνηγοί την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.

ΤΡΥΓΟΝΙ
Η μάχη των Βρυξελλών για τον «απειλούμενο» μετανάστη
Πριν από δύο χρόνια, στις 23 Μάη 2018, τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα αποφάσισαν, αν το κυνήγι του τρυγονιού θα ανασταλεί ή όχι, σε όλη την έκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Δύο γέννες τρυγονιών και… τρεις ορτυκιών!
Με ένα από τα μαζικότερα μπασίματα των τελευταίων ετών, έφτασαν στη χώρα μας τα τρυγόνια από τη «μαύρη ήπειρο», ενώ οι άλλοι φτερωτοί μετανάστες, τα ορτύκια, από τις ακτές της Αφρικής, «έπιασαν» στην Βόρεια Ελλάδα σε τρεις δόσεις. Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στις τάξεις των κυνηγών, που περιμένουν σίγουρα δύο «φουρνιές» τρυγονιών και ίσως και τρεις στα ορτύκια!

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Η γουρουνοπαρέα του μήνα Στην Πεύκη και Τρυγόνα Τρικάλων
Αυτόν το μήνα η Κυνηγεσία & Κυνοφιλία μας συστήνει την παρέα του κ. Θωμά Παρώνη από τα χωριά Πεύκη και Τρυγόνα Τρικάλων. Τα δύο χωριά που ανήκουν στον δήμο Μετεώρων, βρίσκονται στις νότιες απολήξεις των Χασίων, κυριολεκτικά μέσα στην καρδιά της οροσειράς της Πίνδου.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Κύπελλο Ευρώπης αγγλικών φυλών 2010-2020 Μία ιστορική ανασκόπηση της δεκαετίας που πέρασε
Η Ευρωπαϊκή κυνοφιλία, τη δεκαετία που διανύσαμε, γνώρισε μεγάλη άνθηση και πέρασε από πολλά στάδια στα οποία αρκετά πράγματα άλλαξαν. Βέβαια, οι βασικοί πρωταγωνιστές παρέμειναν οι Ιταλοί, οι οποίοι αποτελούν την κινητήρια δύναμη, ενώ η ελληνική κυνοφιλία βρίσκεται πλέον σε εξέχουσα θέση, βλέποντας στα ίσια και πολλές φορές από πιο ψηλά τις παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις όπως είναι η Γαλλία και η Ισπανία.

Μαραθωνοδρόμοι & Κατοστάρηδες
Ο κυνηγετικός σκύλος φέρμας με την έννοια του δρομέα μεγάλων αποστάσεων έρχεται σε αντιπαράθεση με το σκύλο αγώνων, από τον οποίο ζητείται μία επίδοση δρομέα πολύ μικρών αποστάσεων.

Η επιλογή αρσενικού στο ζευγάρωμα
Κάθε Άνοιξη ένας «στρατός» κυνηγών-κυνόφιλων, βασανίζεται με αυτό το πρόβλημα. Ένας πραγματικός πονοκέφαλος… Με ποιόν αρσενικό να ζευγαρώσουν τη θηλυκιά τους;

ΚΥΝΗΓΙ
Αγριόχοιροι VS Υβρίδια
Ο υβριδισμός του αγριόχοιρου είναι ένα γεγονός, όπου τελευταία λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Οι «γαλάζιες» του καλοκαιριού
Η ώρα έχει πάει 15:20 και η ζέστη έχει αρχίσει ήδη να γίνεται ενοχλητική, παρά τα μόλις είκοσι λεπτά που κάθομαι στη ρίζα μιας μεγάλης καστανιάς. Ήθελα να είμαι αρκετά νωρίς στον κάμπο ανάμεσα στα έλατα για να προλάβω να χωθώ σε κάποιον ίσκιο, τελείως απαρατήρητος, πριν αρχίσουν τα πουλιά να κατεβαίνουν για την απογευματινή τους βοσκή.

Οι «άγραφοι» νόμοι στο λαγοκυνήγι…
Aξιοπρέπεια, κατανόηση και αλληλοσεβασμός, είναι στοιχεία χαρακτήρα τα οποία συνοδεύουν τους κυνηγούς που δικαιωματικά ξεχωρίζουν. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες στιγμές που όλοι μας μπορεί να παρασυρθούμε σε λάθος αντίδραση…

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Fabarm Elos N2 Sporting Exis HP AS Απέριττο, λειτουργικό και αποδοτικό
Χωρίς να εγκαταλείπει τις παραδοσιακές νόρμες, η Fabarm προτείνει στους σκοπευτές ένα πολύ ενδιαφέρον όπλο.

Eπινικελωμένα – Eπιχαλκωμένα σκάγια Γιατί και πότε τα χρησιμοποιούμε
Πλέον οι κυνηγοί έχουν αρκετές επιλογές σε ότι αφορά τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούν. Ενδεχομένως, σε κάποιες περιπτώσεις, η πληθώρα επιλογών να τους δημιουργεί και σύγχυση.

Καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα φυσίγγια
Η έναρξη της κυνηγετικής περιόδου πλησιάζει και οι κυνηγοί προετοιμάζονται για το καλοκαιρινό κυνήγι.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Το «τυφλό» σημείο
Κάποιες τουφεκιές μπορεί να τις θεωρούμε εύκολες, στην πραγματικότητα όμως καταλήγουν να μας γίνονται άγχος. Αυτό για το οποίο υπάρχει αμφιβολία είναι κυρίως οι εισερχόμενοι και εξερχόμενοι στόχοι…
Ενώ έχουμε τη δυνατότητα να τους σημαδεύουμε με την άνεσή μας, τελικά η τουφεκιά (όχι σε όλες τις περιπτώσεις) καταλήγει να είναι μια αποτυχία.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων