“Παγάνες” για τη δίωξη αγριογούρουνων στην Εύβοια

0

Με απόφαση του Δασαρχείου Χαλκίδας συγκροτήθηκαν  δύο συνεργεία για την κατ΄ εξαίρεση ελεγχόμενη δίωξη ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων, με τη μέθοδο της παγάνας, στο σύνολο της χωρικής αρμοδιότητας του.

Το πρώτο συνεργείο αποτελείτε από τους:
1) Αθανάσιο Σαπουτζή – μέλος του Κ.Σ. Ληλαντίου Πεδίου
2) Δημήτριο Παπουτσή – μέλος του Κ.Σ. Ληλαντίου Πεδίου
3) Ηλία Παπαγεωργίου – μέλος του Κ.Σ.Ληλαντίου Πεδίου

Το δεύτερο συνεργείο αποτελείται από τους:
1) Γεώργιο Αγουρίδα – μέλος του Κ.Σ. Ψαχνών
2) Γεώργιο Φιρτικιάδη – μέλος του Κ.Σ. Ψαχνών
3) Σπυρίδων Βρακά – μέλος του Κ.Σ. Ψαχνών

Υπεύθυνο για το σχεδιασμό (μέρες, ώρες, περιοχές, επαναληψιμότητα, αξιολόγηση) ορίζεται το Γραφείο Θήρας του Δασαρχείου Χαλκίδας και ορίζουμε υπευθύνους των συνεργείων τους υπαλλήλους του Δασαρχείου Χαλκίδας:
1) Παπαγεωργίου Ασήμω με αναπληρωτή της το Μπόκο Παναγιώτη – Δασολόγοι
2) Γιαννοπούλου Παρασκευή με αναπληρωτή της τον Διαμάντη Δημήτριο – Δασοπόνοι
3) Κουρελιά Βασίλειο, Ευαγγελινό Αριστείδη και Σαλεμή Δημήτριο – Δασοφύλακες
και ως επικουρικό προσωπικό τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες:
1) Τοτό Στυλιανό
2) Καπέλα Ανδρέα
3) Μάγειρα Γεώργιο
4) Τουλούμη Αναστάσιο
Η τεχνική που θα εφαρμοσθεί είναι η εκδίωξη με τη μέθοδο της «παγάνας». Στην τεχνική αυτή δεν χρησιμοποιείται κυνηγετικό όπλο, εντοπίζονται οι θέσεις των αγριόχοιρων από τα συνεργεία και γίνεται ελεγχόμενη δίωξη με την χρήση κυνηγετικών σκυλιών. Επιτρέπεται κατ ́εξαίρεση για την υλοποίηση του σκοπού της απόφασης και για το χρονικό διάστημα ισχύος της η χρησιμοποίηση σκύλων ιχνηλατών.

Η ελεγχόμενη δίωξη από τα συνεργεία θα εφαρμοστεί εκτός της νόμιμης κυνηγετικής περιόδου του αγριόχοιρου, και σε κάθε περιοχή κρίνεται απαραίτητο, ακόμα και εντός Καταφυγίων Άγριας Ζωής.
Για την αποφυγή ατυχημάτων το Δασαρχείο Χαλκίδας είναι υποχρεωμένο να ζητήσει τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (αστυνομία, δήμος κ.λ.π). Οι κυνηγοί μέλη των συνεργείων δίωξης θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη έναντι τρίτων, η οποία μπορεί να αποτελεί και δαπάνη των
Κυνηγετικών Συλλόγων (Ψαχνών, Ληλαντίου Πεδίου) και κατά την διάρκεια της εφαρμογής της τεχνικής της παγάνας θα πρέπει να φορούν ένδυμα φωσφορίζοντος χρώματος πορτοκαλί (αποκλειόμενης απλής λωρίδας) ορατό από κάθε οπτική γωνία.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων