Σύλληψη αλλοδαπού βοσκού από τη θηροφυλακή του ΚΣ Κοζάνης

0

Το απόγευμα της Τρίτης 16 Ιουνίου, ο θηροφύλακας του Συλλόγου, κατόπιν συστηματικής παρακολούθησης της περιοχής επί σειρά ημερών, αξιοποίησε τις πληροφορίες που έλαβε από μέλη του Συλλόγου μας και προέβη στη σύλληψη αλλοδαπού βοσκού ο οποίος συνήθιζε να φέρει λειόκαννο πυροβόλο όπλο κατά τη φύλαξη του κοπαδιού.

Του περιστατικού επιλήφθηκε το ΑΤ Κοζάνης καθώς προχώρησε στην προσαγωγή και του ιδιοκτήτη του κοπαδιού. Το όπλο με δελτίο κατοχής σε ισχύ, ανήκει σε τρίτο πρόσωπο και είχε παράνομα παραχωρηθεί. Υποβλήθηκε μήνυση από το θηροφύλακα και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Το Σώμα Θηροφυλακής των 7.5 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους Έλληνες κυνηγούς. Οι θηροφύλακες είναι προανακριτικοί υπάλληλοι και επιλαμβάνονται όλων των παραβάσεων του δασικού κώδικα όπως λαθροθηρία, παράνομη αλιεία, υλοτομία, αμμοληψία, εκχερσώσεις, ρίψη σκουπιδιών καθώς και στις κακοποιήσεις ζώων. Ως ενταγμένοι στο μητρώο εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν στην πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών και περιπολούν σε 24 ωρη βάση.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Ενημερώστε άμεσα τους θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων για οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή σας.
Ευχαριστούμε το ΑΤ Κοζάνης για την άμεση ανταπόκριση του αλλά και την διαχρονικά καλή μας συνεργασία. Επίσης απονέμουμε και δημοσίως τα εύσημα στον θηροφύλακα του Συλλόγου κ. Δημήτριο Μπουνόβα για τον επαγγελματισμό του.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων