Τί ρυθμιστική περιμένουμε; Κυνοφιλία & Κυνηγεσία Ιουλίου

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από την Πέμπτη 2 Ιουλίου το νέο τεύχος «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» με πολλά ενδιαφέροντα θέματα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τί Ρυθμιστική περιμένουμε;
Σε λίγες μέρες αναμένεται η έκδοση της νέας Ρυθμιστικής για την περίοδο 2020 – 2021.

ΛΑΓΟΣ
Πως «χτίζουμε» το λαγόσκυλο
Ό, τι σπείρεις, θερίζεις, λέει ο θυμόσοφος λαός. Κι αν αυτή η παροιμία ταιριάζει… γάντι για την εκπαίδευση όλων των σκύλων, ειδικά στα λαγόσκυλα ισχύει σε υπερθετικό βαθμό!

Οι λαγοί προτιμούν τα καμένα…
Αρκετοί λαγάδες και περισσότεροι κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν, πως το τελείως διαφορετικό περιβάλλον που δημιουργείται μετά από κάθε καταστροφική πυρκαγιά, κυρίως όμως η οργιώδης βλάστηση που προκύπτει μετά τις πρώτες βροχές, «φέρνει» τους λαγούς στα καμένα…

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Τραύματα στην εκπαίδευση
Πρόσφατα σε μια κουβέντα με φίλους, άκουσα μεταξύ σοβαρού και αστείου την παρακάτω φράση και ομολογουμένως μου έκανε μεγάλη εντύπωση… «Μερικά εκπαιδευτικά ακόμα, και τον Σεπτέμβρη με τα «γκαζερά» και τενεκέδες θα κυνηγάμε».

Η γουρουνοπαρέα του μήνα
Η παρέα του Αρδαμερίου
Αυτόν το μήνα η Κυνηγεσία & Κυνοφιλία μας συστήνει την παρέα του κ. Γιώργου Ζήρνα από το Αρδαμέρι Θεσσαλονίκης. Το χωριό που απέχει γύρω στα 40 χλμ. από την Θεσσαλονίκη και είναι χτισμένο στις βορειοανατολικές παρυφές του Χορτιάτη, γύρω στα 400μ. υψόμετρο. Χαμηλότερα, εκτείνεται ο κάμπος του Λαγκαδά και οι λίμνες του Αγ. Βασιλείου και της Βόλβης.

ΚΥΝΗΓΙ
Χαρτογραφώντας άγνωστους τόπους στην έναρξη
Οι πληροφορίες για μια καλή χρονιά στα βόρεια σύνορα ήταν πολλές και ενθαρρυντικές και η θέληση ερχόταν σε σύγκρουση με όλες τις τεχνικές δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Η «μονοκαλλιέργεια» του τουρισμού βλάπτει τα πουλιά
Μέσα σε πέντε δεκαετίες, με αφετηρία το 1970, η τουριστική ανάπτυξη έβλαψε σοβαρά τη χλωρίδα και την πανίδα της χώρας μας. Οι μεγάλες αλλαγές στις ανθρώπινες δραστηριότητες, αλλοίωσαν τη μορφή του τόπου και επέφεραν, μεταξύ πολλών άλλων, τη συρρίκνωση του ζωτικού χώρου των θηραμάτων.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Αεροθηρία και ντόριασμα
Δύο διαφορετικά μοντέλα ελέγχου των αναθυμιάσεων που εκπέμπουν τα θηράματα από τους σκύλους. Δύο διαδικασίες που έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Είναι διαφορετικό το αγωνόσκυλο από το «τίμιο» κυνηγόσκυλο;
Το ζήτημα είναι πάντα το ίδιο… Κυνηγόσκυλο ή αγωνόσκυλο; Τον τελευταίο καιρό λόγω της καραντίνας, υπήρχε χρόνος για συζητήσεις, διαδικτυακές ή μη, ενώ ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις, και είναι όλες τους σεβαστές. Σίγουρα όμως, για μια έγκυρη και σφαιρική άποψη, η γνώση, η εμπειρία και γενικότερα η κουλτούρα μετράει. Με λίγα λόγια, δεν έχουν όλες οι απόψεις την ίδια βαρύτητα. Βέβαια, ο απλός κυνηγός, ο οποίος δεν ασχολείται με την αγωνιστική κυνοφιλία, δε μπορεί να γνωρίζει για την εγκυρότητα των απόψεων του κάθε ομιλητή, οπότε είναι φυσιολογικό να μπερδεύεται.

Η κυνοφιλία κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Η ανθρωπότητα σύσσωμη παρακολούθησε όλο το προηγούμενο διάστημα το πέρασμα της θανατηφόρου πανδημίας COVID -19, η οποία άφησε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς σε ολόκληρη την οικουμένη.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Browning A5 Composite Super Magnum
Απόγονος με ισχυρό γονίδιο
Με εμφάνιση από το παρελθόν και σώμα από το μέλλον, το νέο Α5 ατενίζει τον 22ο αιώνα.

Τί όπλο να αγοράσω;
Η αγορά του όπλου είναι μια δύσκολη υπόθεση διότι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες…

Σκάγια
Μολύβδινα, ατσάλινα, τουγκστενίου, βολφραμίου
Ο μόλυβδος εξακολουθεί και είναι αξεπέραστος σε ότι αφορά τις βλητικές επιδόσεις, όμως δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε στους υδροβιότοπους. Ας δούμε τι άλλο υπάρχει και σε σύγκριση με το μόλυβδο, ποια τα προτερήματα και ελαττώματα…

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων