Πάνω από 15.000 δενδρύλλια κατέστρεψαν τα αγριογούρουνα στην Λιλαία Παρνασσού

0

\Εκτεταμένη καταστροφή σε καλλιέργειες καλαμποκιού , τριφυλλιού, σιτηρών αλλά και δένδρων προκαλεί ομάδα 20 – 30 αγριογούρουνων, που καλύπτεται στις καλλιέργειες καλαμποκιού, και τις νυκτερινές – πρωινές ώρες ρημάζει ότι βρει μπροστά του.

Τελευταίο θύμα ξημερώματα Παρασκευής 3 Ιουλίου, ήταν γνωστό φυτώριο παραγωγής δενδρυλλίων στη θέση Φτέρη – Νησί Λιλαίας.

Καταστράφηκαν ολοσχερώς πάνω από 15.000 σπαρμένα και φυτεμένα δασικά δενδρύλλια, ενώ μερική καταστροφή έχουν υποστεί άλλα μεγαλύτερα φυτά, που έσπασαν ή ξεριζώθηκαν από τα αγριογούρουνα. Ως γνωστό ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αγροζημίες από αγριογούρουνα, (παρά μόνον από καιρικά φαινόμενα), αν και εισπράττει πολλά ασφάλιστρα από τους αγρότες, για την ασφάλιση των καλλιεργειών τους.

Τελευταίες πληροφορίες, επι του θέματος των ζημιών, που προκαλούνται από τον υπερπληθυσμό των αγριόχοιρων, αναφέρουν ότι βρίσκεται σε διαβούλευση (εως 14-7-2020) νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που θα επιτρέπει με ελεγχόμενο τρόπο, την θήρα του αγριογούρουνου όλο τον χρόνο, για τον σκοπό αυτό.

http://www.fokidanews.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων