Έρευνα για την συμπεριφορά θήρευσης του λύκου στην περιοχή του νομού Ιωάννίνων

0

Η Διεύθυνση Διαχείρισης Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειες εξέδωσε άδεια για την διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας που θα αφορά στην « οικολογία και τη συμπεριφορά θήρευσης του λύκου για τη διαμόρφωση μίας στρατηγικής ελαχιστοποίησης των συγκρούσεων με στόχο τη βιώσιμη κτηνοτροφία» και θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια εκπόνησης διδακτορικής διατριβής από την Μαρία Πετρίδου, Υποψήφια Διδάκτορα (Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) υπό την επίβλεψη της Αναπληρώτριας καθηγήτριας κ. Βασιλικής Κατή, υπεύθυνης του Εργαστηρίου Διατήρησης της Βιοποικιλότητας, Τμήμα ΒΕΤ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στόχος της έρευνας είναι η μελέτη και η παρακολούθηση της παρουσίας και της σχετικής αφθονίας του λύκου και των άγριων οπληφόρων στο Νομό Ιωαννίνων, καθώς και την επίδραση τους πάνω στα επίπεδα απωλειών του κτηνοτροφικού κεφαλαίου.

Η έρευνα περιλαμβάνει την τοποθέτηση 20 αυτόματων υπέρυθρων φωτογραφικών παγίδων σε επιλεγμένες θέσεις [camera traps].
Τα είδη που θα μελετηθούν είναι ο λύκος (Canis lupus) {παρ. V της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ}, είδος στο οποίο θα δοθεί έμφαση με παράλληλη διερεύνηση και του ζαρκαδιού (Capreolus capreolus) και του αγριογούρουνου (Sus scrofa).
Η περιοχή έρευνας είναι ο Νομός Ιωαννίνων.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων