ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης

0

Ενισχύεται η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή στη Βόρειο Ελλάδα με 10 νέους θηροφύλακες.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ) συνεχίζει την προσπάθεια της για ενίσχυση της φύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας της χώρας, από την λαθροθηρία και άλλες παράνομες δραστηριότητες.
Για τον λόγο αυτό προχώρησε στην πρόσληψη άλλων 10 Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων, για την ενίσχυση του Σώματος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Μακεδονίας Θράκης, που θα αριθμεί πια 58 άτομα.
Οι νεοπροσληφθέντες θα έχουν έδρα τις εξής περιοχές: Φέρρες Έβρου, Διδυμότειχο, Δοξάτο Δράμας, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Ν. Ζίχνη Σερρών, Ροδόπολη Σερρών, Σοχός Θεσ/νίκης, Σιάτιστα Κοζάνης, Σέρβια-Βελβενδός Κοζάνης, Θάσος.

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2001 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των 10 νέων Ομοσπονδιακών Θηροφυλακων, παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Δασών κ. Στ. Παπαδόπουλου, της Υπεύθυνης Θήρας της Περιφέρειας κ. Π. Φραγκιαδούλη, του Προέδρου της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ Γ. Δέλλιου και του Γενικού Γραμματέα, Ι. Πολυχρόνη. Μετά την ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στο Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, παρουσία των Καθηγητών και των υπολοίπων μελών ΔΕΠ του Εργαστηρίου Διαχείρισης Άγριας Πανίδας.

Οι 10 νέοι θηροφύλακες θα εφοδιαστούν με νέα αυτοκίνητα και άλλο σχετικό εξοπλισμό ώστε να αρχίσουν άμεσα το έργο τους. Η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ θα προχωρήσει στο προσεχές διάστημα στην πρόσληψη και άλλων θηροφυλακων, ειδικού επιστήμονα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καθώς και στον εξοπλισμό του Σώματος Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής με νέα τετρακίνητα αυτοκίνητα. Επισημαίνεται ότι η όλη αυτή προσπάθεια, μισθοδοσία και εξοπλισμός γίνεται αποκλειστικά με τα χρήματα των κυνηγών της Βορείου Ελλάδος, χωρίς καμιά οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία ή την ΕΕ..

Η στελεχωμένη και εξοπλισμένη Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, σε συνεργασία με τη δασική υπηρεσία, τους τοπικούς Κυνηγετικούς Συλλόγους, αλλά και άλλους φορείς, έχει ήδη δώσει θετικά αποτελέσματα, αλλά τα περιβαλλοντικά προβλήματα απαιτούν ενδυνάμωση των ενεργειών φύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος και συνεχή εγρήγορση. Η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ θα συνεχίσει με την ίδια θέρμη και σοβαρότητα τις προσπάθειες της στην κατεύθυνση αυτή.

Από το Γραφείο Τύπου
ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων