ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης

0

ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 4 – 546 35
ΤΗΛ. (031) 219.656 – 246.640- 218.448 FAX: 219.656,
www.hunters.gr e-mail : komath@spark.net.gr, hunters@hunters.gr
Θεσσαλονίκη 15-6-2001

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκδοση ειδικού βιβλίου
της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης
με τίτλο “ΠΑΝ-ΘΗΡΑΣ, τα πάντα περί θήρας”

Η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ προχώρησε στην έκδοση έγχρωμου βιβλίου σχετικά με τη διαχείριση της θήρας και του φυσικού περιβάλλοντος. Ο τίτλος της έκδοσης είναι “ΠΑΝ-ΘΗΡΑΣ, τα πάντα περί θήρας” και εκτυπώθηκε σε 5.000 αντίτυπα. Τα βιβλία θα διανεμηθούν δωρεάν σε Κυνηγετικούς Συλλόγους, δημόσιες υπηρεσίες, φορείς αυτοδιοίκησης, πολιτικούς φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς, εκπαιδευτικούς φορείς, κλπ.

Στις 160 σελίδες του παρουσιάζονται τεκμηριωμένα άρθρα και πληροφορίες σχετικά το προφίλ του Έλληνα κυνηγού, την οικονομική σημασία της θήρας, θέματα βελτίωσης βιοτόπων, καταμέτρησης πουλιών και άλλων θηραμάτων, ειδικά θέματα για τον Νέστο, τον Έβρο, τη σημασία των υδροχαρών δασών, την επίδραση του καιρού στους πληθυσμούς της άγριας πανίδας, καθώς και ειδικά θέματα γενετικής για τον λαγό, τον αγριόχοιρο, θέματα νομοθεσίας και νομικών ερμηνειών, τη δράση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, και ειδικά άρθρα για ευρωπαϊκούς και ελληνικούς κυνηγετικούς και περιβαλλοντικούς οργανισμούς. Τα θέματα του βιβλίου κινούνται στην κατεύθυνση πληροφόρησης όχι μόνο του κυνηγού αλλά και του κοινωνικού συνόλου.

Η παρούσα έκδοση φιλοδοξεί να έχει ετήσιο χαρακτήρα, με στόχο να συγκεντρώνει τα δρώμενα της κάθε κυνηγετικής χρονιάς, τις διαμορφούμενες νέες συνθήκες, παρουσίαση βασικών περιβαλλοντικών προβλημάτων, καθώς και τις επιστημονικές, νομοθετικές, διοικητικές και άλλες εξελίξεις που αφορούν τη δραστηριότητα της θήρας και τα περιβαλλοντικά θέματα στην Ελλάδα.
Η σωστή ενημέρωση δεν μπορεί να συνίσταται σε επανάληψη δογματικών θέσεων, αλλά αποτελεί σύνθετη διεργασία που αναγκαία περνά μέσα από τον διάλογο και την αντιπαράθεση απόψεων.

Η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ δηλώνει ότι θα συνεχίσει χωρίς παρέκκλιση τις προσπάθειες για διατύπωση συγκροτημένου λόγου και προτάσεων, για ενημέρωση του κυνηγετικού κόσμου και του κοινού γενικότερα και για μία αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων της θήρας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Γραφείο Τύπου ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων