ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης

0

ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 4 – 546 35
ΤΗΛ. (031) 219.656 – 246.640- 218.448 FAX: 219.656,
www.hunters.gr e-mail : komath@spark.net.gr, hunters@hunters.gr
Θεσσαλονίκη 15-6-2001

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση για τον συντονισμό αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών στην Κεντρική Μακεδονία

Η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ) πραγματοποίησε στις 15 Ιουνίου ενημερωτική συνάντηση με κύριο θέμα τη δυνατότητα συμμετοχής του Σώματος Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Δασών Περιφέρειας, της Περιφερειακής Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, του Τμήματος Π.Σ.Ε.Α. και Πολιτικής Προστασίας Κ. Μακεδονίας, της Δ/νσης Δασών Ν. Θεσσαλονίκης, του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών, της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ και οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών και μέσα σε πνεύμα συνεργασίας οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες τόνισαν, τη σημασία της γνώσης, τη σημασία της πρόληψης και την ανάγκη συντονισμού όλων των συναρμόδιων φορέων.
Η ΣΤ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης τόνισε ότι θέτει στη διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της, καθώς και ότι με βάση την ομόφωνη απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα εργασθεί για την ενδυνάμωση του εθελοντισμού ανάμεσα στα μέλη των Κυνηγετικών Συλλόγων της Βορείου Ελλάδος για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια οι Κυνηγετικές Οργανώσεις εθελοντικά οργανώνουν περιπολίες των μελών τους μέσα στα δάση διαθέτοντας τον εξοπλισμό τους (αυτοκίνητα, ασύρματους, κιάλια, κλπ).
Στη συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε ότι αποτελεί σπουδαίο γεγονός ότι υπάρχει πια η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, συζητήθηκαν ειδικά θέματα για την περαιτέρω αύξηση της αποτελεσματικής της παρουσίας και διαπιστώθηκε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν ουσιαστικές ενέργειες για τον καλύτερο συντονισμό, ώστε να αξιοποιούνται καλύτερα όλες οι διαθέσιμοι φορείς για την αποτελεσματική πυροπροστασία του ελληνικού δασικού πλούτου.


Γραφείο Τύπου ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων