Συσπείρωση των Κυνηγών

0

Συσπείρωση των Κυνηγών από την Ομιλία του κ.Νίκου Παπαδόδημα Προέδρου της ΚΣΕ στην DIANA 2001.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων της έκθεσης DIANA 2001 ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Νίκος Παπαδόδημας σε ομιλία του προς τους κυνηγούς επισκέπτες την Κυριακή 3 Ιουνίου, με θέμα την περικοπή του Φεβρουαρίου τόνισε για μια ακόμη φορά ότι η απόφαση
του Υπουργείου Γεωργίας είναι αδικαιολόγητη.

Μεταξύ των άλλων τόνισε ότι:
Παρά την έντονη κινητοποίηση των κυνηγών μετά τη συγκέντρωση στο Ολυμπιακό Στάδιο, το Υπουργείο έχει προβεί σε ενέργειες οι οποίες εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια υπονόμευσης των κυνηγών με σκοπό την κατάργηση των κυνηγετικών οργανώσεων λέγοντας ότι οι κυνηγετικές οργανώσεις δεν είναι ενωμένες, ότι έχουν κακοδιαχείριση στα οικονομικά θέματα, δεν παίρνουν ομόφωνες αποφάσεις κλπ.

Προσπαθεί να βρει το Υπουργείο αφορμές για διασυρμό των κυνηγετικών οργανώσεων και να υποβαθμίσει τη θηροφυλακή. Κατάγγειλε ότι δυστυχώς στην προσπάθεια της υπονόμευσης της θηροφυλακής που επιχειρεί το Υπουργείο Γεωργίας συμμετέχουν και μερικοί κυνηγοί οι οποίοι συμπαρατάσσονται με το Υπουργείο και έχουν οδηγήσει τη θηροφυλακή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτά τα τέσσερα άτομα από τη Λαμία θα είναι υπεύθυνα για κάθε αρνητική απόφαση που θα λάβει το Συμβούλιο της επικρατείας την προσεχή Τετάρτη στη συνεδρίαση του.

Η απάντηση σε όλα αυτά, είπε ο κ. Παπαδόδημας, είναι η συσπείρωση των κυνηγών, οι ομόφωνες αποφάσεις και η συλλογή των υπογραφών οι οποίες θα φανερώσουν τη δύναμη των κυνηγών και θα αποτελέσουν τροχοπέδη στα μελλοντικά σχέδια κατά του κυνηγίου.
Επίσης ανέφερε ότι υπάρχει στα σχέδια του Υπουργείου Γεωργίας πρόταση για διπλασιασμό των ελεγχόμενων κυνηγετικών περιοχών ως αντιστάθμιση της μείωσης της κυνηγετικής περιόδου γεγονός που είναι απαράδεκτο από τον κυνηγετικό κόσμο.
Στη συνέχεια είπε ότι ο Ιούλιος αναμένεται να είναι ένας δύσκολος μήνας κατά τον οποίο πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες των κυνηγετικών οργανώσεων δεδομένου ότι η νέα ρυθμιστική διάταξη εκτός από το θέμα του Φεβρουαρίου αναμένεται να περιέχει και δυσμενείς διατάξεις για τους κυνηγετικούς Συλλόγους.

Τέλος ενημέρωσε τους κυνηγούς ότι την ερχόμενη Τρίτη θα επισκευθεί το Γραφείο του Πρωθυπουργού και θα υποβάλλει την πρόταση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας για λήξη της κυνηγετικής περιόδου στο τέλος Φεβρουαρίου με κάποιες εξαιρέσεις ίσως σε μερικά θηράματα. Επίσης θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό αυτή να είναι η θέση της Ελλάδας στη Ευρώπη και στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Μετά τη λήξη της ομιλίας του κ. Παπαδόδημα ακολούθησε διαλογική συζήτηση στην οποία τέθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα και δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων