Σύλληψη ομάδας Ιταλών που κυνηγούσαν παράνομα στο Νομό Κιλκίς

0

ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 4 – 546 35
ΤΗΛ: (031) 219.656 – 246.640- 218.448
FAX: 219.656
Θεσσαλονίκη 29.10.2001
www.hunters.gr
e-mail : komath@spark.net.gr , hunters@hunters.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη ομάδας Ιταλών που κυνηγούσαν παράνομα στο Νομό Κιλκίς

Ομάδα Ιταλών κυνηγούσε παράνομα στην περιοχή του Κιλκίς το Σαββατοκύριακο. Μετά από κοινή επιχείρηση συνελήφθησαν οι Ιταλοί κυνηγοί από τον θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων και τους 3 Ομοσπονδιακούς θηροφύλακες του Ν. Κιλκίς. Οι συγκεκριμένοι κυνηγοί χρησιμοποιούσαν, παράνομα, συσκευές προσέλκυσης πουλιών (κράχτες, ηλεκτρικά μηχανάκια, κλπ)
και ομοιώματα, με αποτέλεσμα σε λίγες ώρες να έχουν θηρεύσει εκατοντάδες πουλιά, κυρίως σιταρήθρες. Οι Ιταλοί λαθροθήρες συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν τα όπλα τους, τα παράνομα μέσα θήρευσης και τα θηράματα, και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για την απόδοση των προβλεπόμενων ποινών.

Κάθε χρόνο χιλιάδες Ιταλοί έρχονται για κυνήγι στη χώρα μας. Δημιουργείται όμως πρόβλημα, καθώς αγνοούν την ελληνική νομοθεσία, που είναι η αυστηρότερη θηρευτική νομοθεσία στην Ευρώπη, ενώ χρησιμοποιούν υπερσύγχρονα μέσα, που δεν επιτρέπονται σύμφωνα με αντίστοιχη οδηγία της ΕΕ, που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα μας.

Το πρόσφατο περιστατικό επιβεβαιώνει την ανάγκη ώστε το ελληνικό Υπουργείο Γεωργίας να αναθεωρήσει τη σχετική του απόφαση που επιτρέπει στους αλλοδαπούς να κυνηγούν ελεύθερα στην Ελλάδα. Οι κυνηγετικές οργανώσεις προτείνουν ώστε οι αλλοδαποί, στο πλαίσιο της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών, να μπορούν να κυνηγούν στη χώρα μας, αλλά μετά από παρακολούθηση
ειδικών σεμιναρίων που θα διοργανώνονται από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις.

Η αποτελεσματική παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στην ελληνική ύπαιθρο
επιβεβαιώνεται καθημερινά. Για την ενίσχυσή της η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης (ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ) προχώρησε στην πρόσληψη άλλων 11 θηροφυλάκων (σύνολο 58) καθώς και στην απόκτηση 21 νέων τετρακίνητων οχημάτων.

Τονίζεται ότι στους πρώτους 9 μήνες του τρέχοντος έτους η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ πραγματοποίησε 8.500 ελέγχους και προχώρησε στην υποβολή 211 μηνύσεων, που ακολουθούν πια τη δικαστική οδό. Επισημαίνεται ότι η λειτουργία και εξοπλισμός της Θηροφυλακής γίνεται αποκλειστικά από τα χρήματα των Ελλήνων κυνηγών χωρίς ουδεμία επιχορήγηση από το Υπουργείο Γεωργίας, την ΕΕ ή άλλους φορείς. Ο κυνηγός του σήμερα πρέπει να διατηρεί με αίσθημα ευθύνης και πνεύμα διαχείρισης την μακρόχρονη σχέση του με τη φύση. Η σύσταση αυτοχρηματοδοτούμενου Σώματος Θηροφυλακής αποτελεί άλλη μια έμπρακτη απόδειξη για αυτό.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων