Περί Θηροφύλαξης

0

Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας

Για την πράξη του απαράδεκτου φαινομένου της λαθροθηρίας, που απέχει αρκετά, από τον παραδοσιακό και νόμιμο τρόπο κυνηγίου, και έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών του Κυνηγετικού κόσμου, η θηροφυλακή έχει εντείνει τις προσπάθειες και τους ελέγχους των κυνηγότοπων, για να εξαλειφθεί οριστικά αυτό το φαινόμενο να τιμωρηθούν αυστηρά οι παράνομοι λαθροθήρες και να αποκλεισθούν από την Κυνηγετική οικογένεια.

Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε μερικά από τα σπουδαιότερα κρούσματα λαθροθηρίας, που έπεσαν στην αντίληψη των Ομοσπονδιακών φυλάκων θήρας και μετά από συντονισμένες προσπάθειες συνελήφθησαν οι παραβάτες.

Α. Την 23η Ιουνίου συνελήφθη ο Πατσιώτης Κων/νος του Ιωάννη κάτοικος Τρίκορφου για παράνομη θήρα λαγού με προβολέα τη νύχτα στη θέση Δρανέικα Τρίκορφου.

Β. Την Παρασκευή 10 Αυγούστου συνελήφθησαν οι Γεωργαντάς Σταύρος και Θεόδωρος του Δημητρίου για παράνομη θήρα λαγού νύχτα με τους προβολείς αυτοκινήτου στη θέση Καπινάρι του Δ. Δ. Αλαγονίας στον Ταϋγετο.

Γ. Το Σάββατο 29 Σεπτέμβρη συνελήφθησαν οι Λυμπέρης Αθανάσιος και Λυμπέρης Βασίλειος κάτοικοι Βασιλιτσίου, για παράνομη θήρα ορτυκιών τη νύχτα με προβολείς και απόχες στη Σελίτσα Βασιλιτσίου.

Δ. Την 21η Οκτωβρίου συνελήφθησαν οι Ξηρογιάννης Ζησηστάθης και Γεωργακόπουλος Δημήτριος κάτοικοι Αθηνών για παράνομη θήρα πτηνών (τσίχλας) με ηχοπαραγωγό συσκευή (κράχτη) σε περιοχή του Δ. Δ. Στρέφι.

Επίσης σε νυχτερινή περίπολο των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων στις περιοχές Μάνης, Γυθείου και Γερολιμένα, την 5η Οκτωβρίου ευρέθησαν τοποθετημένα σε διάφορα σημεία πέντε (5) ηχοπαραγωγά μηχανήματα (κράχτες).

Σε όλες τις περιπτώσεις τα παράνομα μέσα κυνηγίου κατασχέθηκαν καθώς και τα θηράματα τα οποία δημοπρατήθηκαν, όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις, και υποβλήθηκαν μηνύσεις μέσο του Δασαρχείου στον Εισαγγελέα Καλαμάτας.

Από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαμάτας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων