Ανακοίνωση – Καταγγελία

0

Ανακοίνωση

Το Δ. Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας, με την 11/2001 ομόφωνη απόφασή του, με αγανάκτιση καταδικάζει την πρωτοφανή στα χρονικά του Νομού μας, στην περιοχή της Πύλου, εγκληματική ενέργεια κατά τη διάρκεια της νύχτας άγνωστων δραστών λαθροθήρων κατά τη ζωής του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα Γεωργίου Καλδή και του συνάδελφου του Δ. Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλου Αναστασίου Χρονόπουλου, που ευτυχώς σαν αποτέλεσμα είχε την πρόκληση μεγάλων υλικών ζημιών, στο αυτοκίνητο-τζιπ της Ομοσπονδιακή Θηροφυλακής, εκφράζει σ’ αυτούς την αμέριστη συμπαράστασή του και καλεί τις αρμόδιες διωκτικές Αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να εντοπισθούν οι άγνωστοι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Τέλος τονίζει ότι τέτοιες ενέργειες, δεν πτοούν τις Κυνηγετικές Οργανώσεις αντίθετα τις ενδυναμώνουν, να συνεχίσουν με όλες τους τις δυνάμεις, ανεξάρτητα από κόπους και θυσίες, τις αδιάκοπες προσπάθειες και το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει, σχεδόν αποκλειστικά αυτές, της φύλαξης του θηράματος, της σώφρονης διαχείρισης της πανίδας και την διατήρηση της ισορροπίας του περιβάλλοντος.

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Είμαστε αναγκασμένοι , από τη φύση της εργασίας μας, να αντιμετωπίζουμε ανθρώπους από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. Αναφερόμαστε βέβαια στο δύσκολο έργο της φύλαξης θήρας.

Αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις, όπως καιρικές συνθήκες, δύσκολα ωράρια και το σπουδαιότερο ανθρώπους δεν τιμούν την Κυνηγετική οικογένεια (βλέπε Λαθροθήρες).

Ένας από αυτούς τους τυπικούς ελέγχους, παραλίγο να κοστίσει τη ζωή σε ένα συνάδελφό μας, ήταν το βράδυ της 27η Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 στη θέση “Αρβανίτσα” Κοινότητας “Κυνηγού” Επαρχίας Πυλίας, όταν ο Θηροφύλακας μαζί με τον υπεύθυνο θήρας του Κ. Σ. Πύλου προσπάθησε να σταματήσει ύποπτο αυτοκίνητο όταν “άγνωστοι” λαθροθήρες τουφέκισαν εναντίον τους.

Το συγκεκριμένο περιστατικό μας γεμίζει θλίψη μα ταυτόχρονα και οργή. Ενέργειες σαν κι αυτές δεν μας φοβίζουν, απεναντίας μας γεμίζουν θάρρος και μας ενδυναμώνουν περισσότερο για να αφοσιωθούμε στην μείωση της λαθροθηρίας, σε πρώτη φάση, με απώτερο σκοπό την εξάλειψή της.

Από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαμάτας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων