Ανακοίνωση του Υ. Γεωργίας

0

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Αθήνα, 20/12/2001
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Κατά τις τελευταίες μέρες η χώρα μας δοκιμάζεται από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οποίες προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην επιβίωση των ειδών της άγριας πανίδας, με αποτέλεσμα να απειλείται η πληθυσμιακή κατάσταση πολλών σπάνιων και προστατευομένων ειδών.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας με εντολή του Υφυπουργού κου Φώτη Χατζημιχάλη, και σε συνεργασία με τις αρμόδιες για τη θήρα υπηρεσίες, ήρθαν έγκαιρα σε επικοινωνία με όλες τις περιφέρειες της χώρας και έδωσαν οδηγίες για απαγόρευση της θήρας σε τοπικό επίπεδο, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Επιπλέον, αναπτύσσεται συνεργασία των δασικών υπηρεσιών, των κυνηγετικών συλλόγων και των οικολογικών οργανώσεων για τη ρίψη τροφών και προστασία των θηραμάτων.

Από τα στοιχεία που συλλέξαμε, σήμερα 20.12.01 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, προκύπτει ότι εννέα (9) Περιφέρειες έχουν εκδόσει προσωρινές απαγορευτικές αποφάσεις για τη θήρα, ενώ οι Περιφέρειες Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων αύριο το πρωί, μετά από συσκέψεις , θα αποφασίσουν εάν θα πρέπει να εκδόσουν και αυτές προσωρινές απαγορευτικές αποφάσεις θήρας.

Ο Υφυπουργός Γεωργίας κος Φώτης Χατζημιχάλης έδωσε εντολές για αυξημένη επιφυλακή και επιτήρηση των Υπηρεσιών, με στόχο την πάταξη φαινομένων λαθροθηρίας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων