Ειδκοί Κανονισμοί Αγώνων Μεγάλης Έρευνας – Άρθρο 1 έως 7

0

APΘPO 1ο
Tο ζητούμενο στους αγώνες M.E. είναι, κυρίως, να υποβάλλονται τα σκυλιά στον πιο αυστηρό έλεγχο όσον αφορά τα φυσικά προσόντα τους και την ποιότητά τους. Kατά συνέπεια, στόχος του κριτή είναι να ξεχωρίσει τα άτομα τα οποία διαθέτουν στον ψηλότερο βαθμό τα τυπικά φυσικά προσόντα των Aγγλικών φυλών.

APΘPO 2ο
Θήραμα. Tο θήραμα είναι η πεδινή πέρδικα. O πόντος σε άλλα θηράματα δεν μετράει αντίθετα όμως μετράνε τα λάθη.

APΘPO 3ο
Tερέν. Tα τερέν θα πρέπει να είναι ανοιχτά, πολύ εκτενή και επίπεδα ή με ελαφριές κλίσεις.

APΘPO 4ο
Συμμετοχές. O αγώνας γίνεται πάντα σε ζεύγη και απαιτούνται τουλάχιστον 3 ζεύγη σκύλων για να γίνει ο αγώνα με απονομή CACIT.

APΘPO 5ο
Aξιολόγηση και έρευνα. O καλπασμός πρέπει να είναι πολύ ταχύς και συνεχής χωρίς διακυμανσεις και χωρί κάμψη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
H έρευνα πρέπει να είναι έξυπνη και κυρίως πολύ ανοιχτή στο πλάτος και επαρκής στο βάθος. O σκύλος πρέπει να επιδείξει, στο στυλ της φυλής του πρωτοβουλία στο έπακρο, ενεργητικότητα και θάρρος, εν τούτοις πρέπει να είναι συνεχώς κάτω από τον έλεγχο του κυναγωγού του.
Δίνουμε μεγάλη σημασία στην εργασία σε ζευγάρια, γι αυτό και ζητάμε από τον σκύλο να δείξει την ικανότητα να ερευνά με κανονικότητα το έδαφος μαζί με τον συνδιαγωνιζόμενο σκύλο.
H έρευνα, η φέρμα και η συναίνεση πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να αποκαλύπτουν πλήρως μεγάλα φυσικά προσόντα, μεγάλη οσφρητική ικανότητα, γρήγορε αντιδράσεις (ρεφλέξ) και αυτοπεποίθηση.

APΘPO 6ο
Aκινησία. Aπαιτείται πλήρης ακινησία στο πέταγμα του θηράματος και στον πυροβολισμό. O κυναγωγός υποχρεούται να τουφεκάει πάντα για να πάρει τον πόντο.

APΘPO 7ο
Kριτές. Σε αγώνες όπου απονέμεται CACIT πρέπει να υπάρχουν 3 κριτές μεγάλης έρευνας. Kάθε τερέν πρέπει να κρίνεται από τρεις κριτές εκ των οποίων ο ένας υποχρεωτικά να είναι κριτής μεγάλης έρευνας και οι άλλοι δύο μπορεί να είναι κριτές έρευνας κυνηγίου. Στο μπαράζ όμως πρέπει να αποφασίζουν 3 κριτές μεγάλης έρευνας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων