Συμμετοχή του Κ.Σ. Αμπελοκήπων στην AGROTICA 2003

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο τομέας της ενημέρωσης είναι μείζονος σημασίας για την πορεία του κυνηγιού. Ενημέρωση που απευθύνεται αφενός προς τους κυνηγούς, προκειμένου να προσαρμόζονται και να ανταποκρίνονται στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις του ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν στην υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος, αφετέρου στην κοινή γνώμη αποσκοπώντας στην αποκατάσταση της αλήθειας για το κυνήγι και τη δράση των κυνηγετικών οργανώσεων.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα αυτό, με συμμετοχή σε εκθέσεις, διοργάνωση εκδηλώσεων και διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού. Προσβλέποντας στην πληρέστερη ενημέρωση, ο Σύλλογος συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στην έκθεση AGROTICA 2003, οι επισκέπτες της οποίας ανήκουν σε μια άλλη ομάδα με ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στον τομέα της διαχείρισης: είναι στην πλειοψηφία τους αγρότες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Με τη συνεργασία των αγροτών και των κυνηγών (ιδιότητες που πολλές φορές συνδυάζονται, καθώς πολλοί αγρότες ασχολούνται και με το κυνήγι) σε τομείς όπως η βελτίωση βιοτόπων ή η ενημέρωση και η ευαισθητοποίησή τους στο μείζον θέμα της χρήσης γεωργικών φαρμάκων, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να προκύψουν.

Παρουσιάζοντας το έργο και την προσπάθεια του συλλόγου για τη βελτίωση των βιοτόπων της περιοχής μας, οι άνθρωποι της υπαίθρου γνωρίζουν τις δραστηριότητες αυτές, ώστε να συνεργάζονται και να βοηθούν στο μέτρο που μπορούν.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ από 29 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2003, πέρασαν από το σταντ του Συλλόγου χιλιάδες επισκεπτών – κυνηγοί, αγρότες, μαθητές κ.λπ. – και ενημερώθηκαν είτε συζητώντας μαζί μας, είτε από το έντυπο υλικό που διένειμε ο Κ.Σ. Αμπελοκήπων (4 ενημερωτικά έντυπα – για το κυνήγι γενικά, για την ιστορία του κυνηγιού, για τις δραστηριότητες του Συλλόγου και για τη συνεργασία αγροτών και κυνηγών – και μια αφίσα, την έκδοση των οποίων επιμελήθηκε ο Σύλλογος, αλλά και κυνηγετικά περιοδικά και εφημερίδες που μας παραχώρησαν για το σκοπό αυτό οι εκδότες τους).

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή δεχτήκαμε την επίσκεψη του Υπουργού Γεωργίας κ. Γεώργιου Δρύ στο χώρο του Συλλόγου, ο οποίος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο για τη δράση και το έργο του Κ.Σ.Αμπελοκήπων και έλαβε τα ενημερωτικά έντυπα που εξέδωσε ο Σύλλογος. Ακόμη, από τους ξεχωριστούς επισκέπτες ήταν ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Νικόλαος Παπαδόδημας, ο Διοικητής Α’ Π.Υ. Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Βεσύρης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Π.Σ.Ε.Α. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κοκολάκης και ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγιώτης Κοκκόρης.

Για την επιτυχία της προσπάθειάς μας αυτής θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τους διοργανωτές της έκθεσης, για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου, τους εκδότες των κυνηγετικών εντύπων κ.κ. Νίκο Λελούδα του “ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ”, Λευτέρη Κακαβούλη του “ΚΥΝΗΓΟΣ & ΦΥΣΗ” και Γιώργο Τσαγκανέλια της εφημερίδας “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ” για την παραχώρηση περιοδικών και εφημερίδων αντίστοιχα, και τους Δήμους Αμπελοκήπων, Ωραιοκάστρου και Εχεδώρου, για τη συμβολή τους στην έκδοση της αφίσας και των ενημερωτικών εντύπων του συλλόγου.

Η παρουσία των κυνηγετικών οργανώσεων σε τέτοιες εκθέσεις πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι έντονη, να συμμετέχουν περισσότεροι σύλλογοι, προκειμένου να παρουσιάζεται όχι μόνο το σημαντικό έργο που επιτελούν οι κυνηγοί, αλλά και η δυναμική αυτής της τόσο απαξιωμένης από τα μέσα ενημέρωσης και την κοινή γνώμη ομάδας που δεν έχει ακόμη εκμεταλλευτεί όσο θα έπρεπε τη δύναμη της αριθμητικής της υπεροχής.

Φωτογραφίες

ksaagrotica1_thumb.jpg

ksaagrotica2_thumb.jpg
ksaagrotica3_thumb.jpg

ksaagrotica4_thumb.jpg

ksaagrotica5_thumb.jpg

ksaagrotica6_thumb.jpg

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Θωμαή Αμοιρίδου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων