Σφαγές ζώων στην Αν. Ευρώπη από Ιταλούς!

0

Βιτσέντζα! (Βόρειος Ιταλία)

Πέντε άτομα συνελήφθησαν και άλλα δυο καταζητούνται 500.000 !!(μισό εκατομμύριο) ζώα κατασχέθηκαν τα οποία είχαν εισαχθεί παρανόμως από Αν. Ευρωπη, στην Ιταλία και πολλά από αυτά προορίζονταν για κουζίνες εστιατορίων ενώ άλλα για βαλσάμωμα κλπ! αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας επιχείρησης του Δασικού Εθνικού Σώματος της Βιτσέντζας και της Πάντοβας το οποίο απεκάλυψε μια συμμορία από 6 Ιταλούς και ένα Σλάβο οι οποίοι με την κάλυψη Τουριστικής εταιρείας Ταξιδιών εισήγαγε ζώα από την πρώην Γιουγκοσλαβία .

Ο τζίρος έφτανε τα 3.000.000 λίρες τον χρόνο, ήτοι : 500.000.000 δρχ.
Η διασταύρωση πληροφοριών από διάφορες επιχειρήσεις έφερε στο φως αυτή την παράνομη επιχείρηση!

Οι συλληφθέντες ήταν οι: Enrico Rampazzo, Francesco Rampazzo, Mira Milisivic, Luciano Bellentani, Bruno Dal Pont, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για παράνομη κατοχή και εμπόριο προστατευομένων ειδών!
Ο Enrico Rampazzo και o Bellentani με τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Κυνηγίου που είχαν οργανώσει μαζί με τους Lube Yu και Eric Mir έστελναν κυνηγούς στα Βαλκάνια και οργάνωναν κυνηγετικές εξορμήσεις!

Έτσι εισαγάγανε μεγάλες ποσότητες θηραμάτων από τα Βαλκάνια και ένα φορτίο κατασχέθηκε στην Γκοριτσιά, στα σύνορα με Κροατία, σε ΤΙR που οδηγούσε ο Dal Ponte ενώ ένα άλλο βρέθηκε στην έδρα του Eric Mir!

Όπως υποστηρίζουν οι Ιταλικές αρχές οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσανε δικά τους μέσα μεταφορών σχεδιασμένα ειδικά με διπλούς πάτους κλπ, ενώ είχαν πιστοποιητικά τα οποία ήταν πλαστά από υπαλλήλους που είχαν βοηθήσει στην όλη επιχείρηση και που γινόταν με άτομα από Κροατία και Ρουμανία!
Επίσης από τις έρευνες προέκυψε ότι οι δυο αυτές εταιρείες ταξιδιών στέλνανε πολλούς κυνηγούς στα Βαλκάνια οι οποίοι μένανε στα “σπίτια των Κυνηγών” και δια μέσου γνωριμιών κλπ κυνήγαγαν ακόμα και σε Εθνικά πάρκα!

Το κυνήγι τέτοιων ειδών ειδικά αυτών που τελούσαν υπό προστασία, δημιουργούσε σφαγές ενώ δεν θα γινόταν το ίδιο αν κυνηγούσαν αποκλειστικά νόμιμα θηράματα και μόνο!
Αναφέρεται επίσης ότι υπήρξαν και κυνηγοί που μέσα σε μια μέρα σκότωσαν και 1000 (χίλια πουλιά)χωρίς καμία διαφοροποίηση των προστατευομένων ειδών από τα θηρεύσιμα..(ότι πέταγε ντουφεκιζότανε).

Επίσης με την χρηματοδότηση πολλών εκατομμυρίων στους ντόπιους κυνηγάγανε και λύκους με αρκούδες που ήταν σε καθεστώς προστασίας!
Την μεταφορά αυτών των ζωών ανελάμβανε η Lube Yu και ο Eric Mir!
Όλα αυτά γίνανε πέρσι και προκάλεσαν σάλο στην Ιταλία αλλά και στην Ευρώπη, το θέμα είναι ότι οι Ιταλοί έχουν βρει παρθένα μέρη σε όλη την Ευρώπη και με το χαμηλό κόστος και την ανέχεια των αρχών που είναι διαβρωμένες προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές σε ζώνες αναπαραγωγής που είναι
παρθένες!

Επίσης πολλά τέτοια ταξίδια διαφημίζονται και οργανώνονται την άνοιξη με απρόβλεπτες συνέπειες σε πληθυσμούς μπεκάτσας, πάπιων κλπ!
Στο τέλος έχω και την πηγή στα Ιταλικά οποίος έχει γνώση της Ιταλικής μπορεί να επισκεφθεί την σελίδα !

Κ. Γκριτζάλας!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων