21 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

0

ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 4
T.Θ. 18447 – Τ.Κ. 540 03
ΤΗΛ. & FAX (2310) 219.656, 246.640, 218.448, 6973 808934
http://www.hunters.gr
e-mail: komath@spark.net.gr, hunters@hunters.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

Η καθιέρωση της 21ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, έγινε για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την προστασία των δασών. Η σημασία των δασικών οικοσυστημάτων αν και αναγνωρισμένη από όλους, δεν φαίνεται να ευαισθητοποιεί για ανάληψη ουσιαστικών δράσεων προς αντιμετώπιση των προβλημάτων. Πυρκαγιές, καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομες οικοπεδοποιήσεις, αδιαφορία, υποβάθμιση δασών, καταστροφή βιοτόπων, αποδυνάμωση της δασικής υπηρεσίας, μη εφαρμογή ούτε του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, κ.ά, συνθέτουν το πλέγμα που ασφυκτικά πιέζει για τον περιορισμό του δασικού πλούτου της χώρας μας.

Για πολλούς δυστυχώς το δάσος αποτελεί το “φρένο” στην ανάπτυξη, που κάποιοι θρασύτατα ακόμη εξακολουθούν να ονομάζουν και ως βιώσιμη. Αναρωτιόμαστε ποια σχέση της “βιώσιμης ανάπτυξης” με την οικοπεδοποίηση και την υποβάθμιση των δασών μας;

Κατά τον φετινό εορτασμό η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ πραγματοποίησε:
• Πρόσληψη 3 Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων (Νευροκοπίου Δράμας, Μαυροθάλασσας Σερρών και Χαλάστρας Θες/νίκης).
• Παραχώρηση 2 νέων τετρακίνητων οχημάτων για τις περιοχές Μαυροθάλασσας Σερρών και Χαλάστρας Θες/νίκης.
• Συμμετοχή και οικονομική χορηγία ειδικής εκδήλωσης με θέμα “ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ”

Η Ειδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2003 και ώρα 7 μ.μ. και συνδιοργανώνεται από το Τμ. Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Δ/νση Δασών, το ΕΘΙΑΓΕ – Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών και το ΓΕΩΤΕΕ.

Η ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ) θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια που θα κινείται στην αειφορική προστασία των δασών και καλεί και τους 61 κυνηγετικούς Συλλόγους αρμοδιότητας της, με τα 60.000 μέλη τους, αλλά και κάθε φορέα και πολίτη, να εντείνουν τις ενέργειες τους για την αποτελεσματική προστασία των ελληνικών δασών.

Γραφείο Τύπου
ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων