Σύλληψη παράνομων που κυνηγούσαν κύκνους

0

 

ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 4 – 546 35
ΤΗΛ. (031) 219.656, 246.640,218.448 FAX: 219.656,
http://www.hunters.gr
e-mail: komath@spark.net.gr, hunters@hunters.gr
Θεσσαλονίκη 18/12/2001

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΚΥΚΝΟΥΣ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΉΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ

Η κακοκαιρία που πλήττει από την Παρασκευή όλη τη χώρα δεν στάθηκε εμπόδιο στο Σώμα Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης να ασκήσει το δύσκολο ρόλο της αντιμετώπισης της λαθροθηρίας.
Μετά από οργανωμένο σχεδιασμό δόθηκε έμφαση στην προστασία σε υγροτόπους της Μακεδονίας και Θράκης. Η συνεχής παρουσία των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων επέφερε τα εξής αποτελέσματα:
1) Την Παρασκευή 14/12 μέσα στο Καταφύγιο ¶γριας Ζωής Δέλτα Αλιάκμονα (που είναι υγρότοπος Ραμσάρ) εντοπίσθηκαν 3 άτομα να έχουν παράνομα θηρεύσει 51 πάπιες. Κατασχέθηκαν οι άδειες θήρας και τα θηράματα
2) Το Σάββατο 15/12 στο Δέλτα του Αλιάκμονα συνελήφθη από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες λαθροθήρας με 2 κύκνους στην κατοχή του.
3) Σάββατο 15/12 συνελήφθησαν 4 λαθροθήρες να κυνηγούν παράνομα τη νύκτα με προβολείς στο Δέλτα του Έβρου. Κατασχέθηκαν οι άδειες θήρας, τα όπλα, οι προβολείς και τα παράνομα μέσα.
4) Κυριακή 16/12 στην περιοχή Πευκοχωρίου Χαλκιδικής οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες μαζί με τον Θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Κασσάνδρας συνέλαβαν 2 λαθροθήρες να έχουν θηρεύσει 5 κύκνους
5) Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο Δέλτα του Έβρου συνελήφθη ένα άτομο να έχει θηρεύσει παράνομα 5 χήνες

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι κάποιοι επωφελούμενοι από τις κακές καιρικές συνθήκες προσπαθούν να προβούν σε παράνομες πράξεις εις βάρος της άγριας πανίδας. Οι ενέργειες αυτές είναι πάντα καταδικαστέες από την κυνηγετική οικογένεια. Η ενίσχυση του Σώματος Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής αποτελεί πάγια προτεραιότητα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης, η οποία δείχνει αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τα καταδικαστέα αυτά περιστατικά.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων