Απαγορεύτηκε το κυνήγι στη λίμνη Βεγορίτιδα για απαράδεκτους λόγους!!!

0

Ας το αναλύσουμε μεταξύ σοβαρού και αστείου. Τελικά όλα είναι ταγμένα στο βωμό του αντι-επιστημονικού δρόμου. Αποφάσεις που υποκύπτουν στον άκρατο λαϊκισμό των τελευταίων εβδομάδων εξακολουθούν και βγαίνουν. Τη μια χιόνισε στην Αθήνα, άρα να απαγορευτεί το κυνήγι σε όλη την Ελλάδα! Την άλλη πολύ κρύο, άρα να απαγορευτεί το κυνήγι γιατί κρυώνουν τα πουλιά. Στην Βόρεια Ευρώπη δεν κρυώνουν, αν είναι δυνατόν. Επίσης επειδή κρυώνουν τα πουλιά πάνε παντού, άρα να απαγορευτεί παντού! Ας αφήσουμε τα αντιεπιστημονικά που εύκολα υιοθετούν οι κάθε λογής φωστήρες και ας πάμε σε μια πρόσφατη απαράδεκτη απόφαση. Την απαγόρευση του κυνηγιού στη Λίμνη Βεγορίτιδα (Ν. Πέλλας και Ν. Φλώρινας).

Ακούστε τους λόγους που εκφράζει γραπτώς η αρμόδια Δασική Αρχή.
Ακούστε λοιπόν τους λόγους:
1) “Εχει συγκεντρωθεί υπερβολικά μεγάλος αριθμός πουλιών, και άρα ο θηραματικός πλούτος έχει ανάγκη προστασίας”. Ας είμαστε σοβαροί. Αν έχει πολλά πουλιά, ακόμη καλύτερα διότι η κυνηγετική κάρπωση δεν θα επηρεάσει τον θηραματικό πλούτο. Δηλαδή αν είχε λίγα τι θα προτείνανε;
2) “Η παρουσία πουλιών, άγνωστων στους κυνηγούς, επειδή επισκέπτονται πρώτη φορά τη χώρα μας”. Καταρχήν πια είναι αυτά τα πουλιά, κανένας εξωτικός παπαγάλος ήρθε. Τα θηρεύσιμα είδη πουλιών είναι 31 και αυτά τα ξέρει καλά ο κάθε κυνηγός.
3) Η παρουσία πουλιών “προκαλεί την προσέλευση πολλών επισκεπτών και η άσκηση της θήρας δυνατόν να προκαλέσει ατυχήματα στους επισκέπτες”. Αν ξέρετε επισκέπτες στις 7 το πρωί, μάλλον τους έδιωξε η γυναίκα από το σπίτι τους ή γυρνάνε από κανένα λαϊκό κέντρο της περιοχής. Βέβαια αυτό είναι σκόπιμο για να μειώσει τη συνεχή παρουσία των τοπικών Κυνηγετικών Συλλόγων που έχουν αναλάβει με ρίψεις τόνους τροφής την προστασία των πουλιών. Βέβαια όταν φθάνουν τα κανάλια στην περιοχή οι γνωστοί προστάτες μακιγιάρονται και έρχονται στη Βεγορίτιδα με έξοδα που καλύπτει κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Η απαγόρευση είναι μέχρι νεωτέρας.
Πηγη ΣΤ ΚΟΜΑΘ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων