Δενδροφυτεύσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

0

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΕΔΡΑ: Ελευθερίας 5
T.K. 561 23 – Αμπελόκηποι
ΤΗΛ: 2310 733.466
FAX: 2310 724.999
www.huntersclub.gr
e-mail: ksath@otenet.gr

Θεσσαλονίκη 3/5/2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δενδροφυτεύσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας (21 Μαρτίου) στάθηκε αφορμή για την όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Μαρτίου με σκοπό τη φύτευση δενδρυλλίων στην περιοχή Μακρυπλαγίου της Δράμας.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων. Συγκεκριμένα η συνεργασία αυτή προέκυψε μετά από πρόταση των συναδέλφων από τη Δράμα, η οποία έγινε αμέσως και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό αποδεκτή από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Έτσι ειδοποιήθηκαν μέλη μας που πάντα πρόθυμα θέτουν εαυτόν στις υπηρεσίες του Συλλόγου και ανταποκρίνονται σε κάθε τέτοια πρόταση, και με λεωφορείο που ναύλωσε ο Σύλλογος πραγματοποιήθηκε η μετάβαση στη Δράμα.

Τα Διοικητικά Συμβούλια και μέλη των δύο συλλόγων συγκεντρώθηκαν στην επιλεγμένη περιοχή και εργάστηκαν ακούραστα, παρά το τσουχτερό κρύο – μάλιστα το απόγευμα άρχισε να χιονίζει -, φυτεύοντας 600 καρποφόρα δενδρύλλια και τοποθετώντας μια μορφή φράκτη περιμετρικά από το κάθε ένα, ώστε να μην καταστραφεί από τα κοπάδια που βόσκουν στην περιοχή. Η κίνηση αυτή, πέρα από το γεγονός ότι ήταν μια επέμβαση στους βιότοπους της περιοχής με σκοπό την εξασφάλιση τροφής για τα είδη της άγριας πανίδας που διαβιούν εκεί, είχε και συμβολικό χαρακτήρα, στο πνεύμα της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να προσφέρουμε όλοι το καλύτερο που μπορούμε για την προστασία του δασικού μας πλούτου.

Αφού ολοκλήρωσαν την εργασία τους, τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο συλλόγων δεσμεύθηκαν για τη συνέχιση της προσπάθειας αναβάθμισης των βιοτόπων στις περιοχές που δέχονται ιδιαίτερη κυνηγετική πίεση από τους κυνηγούς των αστικών κέντρων, όπως είναι η περιοχή της Δράμας. Ο Κ.Σ. Αμπελοκήπων από την πλευρά του θεωρεί ηθική υποχρέωση των μεγάλων κυνηγετικών συλλόγων του κέντρου να στηρίζουν τέτοιες ενέργειες στους κυνηγότοπους της περιφέρειας που αποτελούν πόλο έλξης για τα μέλη τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας ο Σύλλογος συμμετείχε και σε δενδροφύτευση του Δήμου Αμπελοκήπων που έγινε σε επιλεγμένες θέσεις εντός των ορίων του Δήμου με σκοπό όχι μόνο την αισθητική αναβάθμιση του τοπίου, αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την αξία του δάσους και την πολύτιμη προσφορά του στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Η συνδιοργάνωση με άλλους φορείς, που είναι κοινό στοιχείο και στις δύο εκδηλώσεις, δίνει και ένα άλλο σημαντικό μήνυμα: ότι για καίρια ζητήματα, όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος, τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται πάντα μέσα από τη συνεργασία και τη συντονισμένη προσπάθεια όλων μας.

dentrofyteusi1_thumb.jpg

dentrofyteusi2_thumb.jpg

dentrofyteusi3_thumb.jpg

dentrofyteusi4_thumb1.jpg

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Θωμαή Αμοιρίδου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων