Ευρωπαϊκή κυνηγετική νομοθεσία

0

Συνάδελφοι κυνηγοί,

Μετά την απαντητική επιστολή της ομοσπονδίας του ΚΟΜΟ προς τον συνάδελφο κ. Γκριτζάλα σχετικά με τις διαδικασίες άδειας κυνηγίου Ελλήνων στην Ιταλία είναι διάχυτο το αίσθημα της αδικίας σε όλους τους κυνηγούς.

Επειδή όμως από την προσεκτική ανάγνωση της επιστολής του Ιταλού υπεύθυνου δεν προκύπτουν με ακρίβεια οι διαδικασίες και οι νόμοι που διέπουν την απόκτηση άδειας (μάλλον δεν γνωρίζει ακριβώς ή αποκρύπτει, και δίνει τις προσωπικές του απόψεις) προτείνω να ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:

Να συνταχθεί μια επιστολή απευθυνόμενη στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, με την οποία θα ζητάμε την διερεύνηση της δυνατότητας των Ελλήνων κυνηγών να κυνηγήσουν σε ελεύθερες περιοχές στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε αυτό ήταν το επιχείρημα του Υπουργείου Γεωργίας όταν “εν μια νυκτί” αποφάσισε το άνοιγμα του κυνηγίου στους Ευρωπαίους κυνηγούς. Βέβαια η διερεύνηση αυτή θα έπρεπε να έχει γίνει από το συνδικαλιστικό μας όργανο πριν ληφθεί η εν λόγω απόφαση από το Υπουργείο Γεωργίας.

Για να έχει η επιστολή αυτή την δέουσα βαρύτητα θα πρέπει να συνοδεύεται από στοιχεία των αιτούντων. Γι’ αυτό παρακαλώ όσοι συνάδελφοι συμφωνούν με το παρακάτω κείμενο να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο epistoli@e-artemis.gr με τα στοιχεία τους (ΕΠΩΝΥΜΟ – ΟΝΟΜΑ – ΟΝ. ΠΑΤΡΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ – Κ.Σ. στον οποίο ανήκουν).

ΠΡΟΣ
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΟΡΑΗ 2 – 10564 ΑΘΗΝΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
– Α΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 75 – 73100 ΧΑΝΙΑ
– B’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ
ΒΟΥΡΝΑΖΩΝ 10 – 81100 ΜΥΤΙΛΗΝΗ
– Γ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΚΑΝΑΡΗ 22-24 – 26221 ΠΑΤΡΑ
– Δ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΟΡΑΗ 2 – 10564 ΑΘΗΝΑ
– Ε’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΟΥ 4 – 45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
– Ζ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 25 – 41223 ΛΑΡΙΣΑ
– ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 4 – 54635 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Υπουργείο Γεωργίας στα πλαίσια της ισονομίας και των ίσων ευκαιριών που παρέχει και εξασφαλίζει η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση επέτρεψε την άσκηση της θήρας σε ελεύθερες κυνηγετικές περιοχές της Ελλάδας στους Ευρωπαίους Πολίτες.

Επειδή ως πολίτες της Ενωμένης Ευρώπης προτιθέμεθα να ασκήσουμε το δικαίωμα της θήρας στις χώρες – μέλη, παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ως ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των Ελλήνων κυνηγών, και να μας γνωρίσετε, μέσω του τύπου, ηλεκτρονικού και έντυπου, την νομοθεσία που ισχύει σε κάθε χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την απόκτηση άδειας κυνηγίου σε ελεύθερες κυνηγετικές περιοχές όλων των χωρών – μελών.
ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων