Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Έδεσσας ουσιαστικός προστάτης της άγριας πανίδας

0

 

Από την αρχή της κακοκαιρίας ο Κυνηγετικός Σύλλογος Έδεσσας, σε συνεργασία με γειτονικούς Κυνηγετικούς Συλλόγους και με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης ανέλαβε ουσιαστική πρωτοβουλία για την προστασία της άγριας πανίδας. Συγκεκριμένα εντάθηκαν οι περιπολίες σε όλους τους υγροτόπους της περιοχής για τυχόν περιστατικά λαθροθηρίας, ενώ επίσης ανέλαβε την ενίσχυση των πουλιών με ρίψεις τόνων τροφής, δραστηριοποιώντας τα μέλη του Συλλόγου.

Πρόσφατο δημοσίευμα παρουσίασε περιστατικό νεκρού κύκνου, που άσχετα με τις όποιες επιφυλάξεις υπάρχουν για τα αίτια θανάτου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Έδεσσας προσφέρει 500.000 δρχ σε όποιον, με τις πληροφορίες του, οδηγήσει στην οριστική καταδίκη των δραστών, που θανατώνουν κύκνους.

Η δραστηριοποίηση των κυνηγετικών οργανώσεων αποτελεί το πιο αξιόλογο στοιχείο για την προστασία της άγριας πανίδας και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης από κανέναν. Είναι άλλωστε γνωστό ότι και πολλά από τα περιστατικά προωθούνται από κυνηγούς, Συλλόγους και Θηροφύλακες σε Κέντρα Περίθαλψης. Και αυτό γιατί η αιτία “πυροβολημένα” πρέπει να μηδενιστεί ως αιτία για τραυματισμένα ζώα. Ελπίζουμε ότι για την εξάλειψη και των άλλων αιτίων που απειλούν την άγρια πανίδα, οι αρμόδιοι φορείς θα αναλάβουν παρόμοια δράση.

Πηγή ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων