Βελτίωση Βιοτόπων και Απελευθέρωση φασιανών

0

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΕΔΡΑ: Ελευθερίας 5
T.K. 561 23 – Αμπελόκηποι
ΤΗΛ: 2310 733466
FAX: 2310 724999
www.huntersclub.gr
e-mail: ksath@otenet.gr

Θεσσαλονίκη 3/5/2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βελτίωση Βιοτόπων και Απελευθέρωση φασιανών

Συνεχίζοντας τα έργα βελτίωσης βιοτόπων που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων στην περιοχή ευθύνης του, ξεκίνησε την υλοποίηση του σχετικού προγράμματος για το 2003, με πρώτη ενέργεια τη φύτευση 800 δενδρυλλίων, καρποφόρων και μη, σε επιλεγμένη τοποθεσία στα σύνορα των περιοχών Πενταλόφου και Ξηροχωρίου Θεσ/νίκης.

Μέλη του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν στην καθορισμένη περιοχή, και ξεκίνησαν τη δενδροφύτευση, χρησιμοποιώντας τα δύο γεωτρύπανα που είχαν στη διάθεσή τους, καθώς εκτός από το γεωτρύπανο του Συλλόγου, διέθεσε και ένα ακόμη ο Δήμος Ωραιοκάστρου, ώστε να διεκπεραιωθεί η προσπάθειά αυτή γρήγορα και αποτελεσματικά. Στη συνέχεια τα μέλη φρόντισαν για την τοποθέτηση προστατευτικού φράκτη γύρω από κάθε ένα φυτό, για να μην τα καταστρέψουν τα κοπάδια της περιοχής.

Παράλληλα προετοιμάζεται και η δεύτερη φάση των έργων βελτίωσης βιοτόπων με την διερεύνηση για την εξεύρεση χωραφιών, συνολικής έκτασης 300 στρεμμάτων, τα οποία θα σπαρθούν με ηλίανθο, κεχρί, σουσάμι και μηδική, σύμφωνα με τις υποδείξεις του επιστημονικού συνεργάτη της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, κ. Χρήστου Σώκου, με σκοπό η σοδειά τους να μείνει ασυγκόμιστη, ώστε να εξασφαλιστεί όχι μόνο περισσότερη και ποιοτικά καλύτερη τροφή αλλά και κάλυψη στην άγρια πανίδα της περιοχής.

Πέρα από τον τομέα της Βελτίωσης Βιοτόπων, κατά το Φεβρουάριο και το Μάρτιο πραγματοποιήθηκε σταδιακά, σε τρεις φάσεις, η απελευθέρωση 501 φασιανών που είχαν παραληφθεί από το κρατικό εκτροφείο θηραμάτων Κουρί Κοζάνης. Οι απελευθερώσεις έγιναν στο καταφύγιο άγριας ζωής Δέλτα Αξιού, παρουσία του εκπροσώπου του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης κ. Κων/νου Κατσούδα.

biotopoi1_thumb.jpg

biotopoi2_thumb.jpg

biotopoi3_thumb.jpg

biotopoi4_thumb.jpg

biotopoi5_thumb.jpg

biotopoi6_thumb.jpg
Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Θωμαή Αμοιρίδου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων