Επιστολή Έντονης Διαμαρτυρίας του ΟΚΑΔΕ

0

707-okade_logo.gif
Δελτίο Τύπου Πόιντερ & Σέττερ Κλάμπ Ελλάδος

Επιστολή Έντονης Διαμαρτυρίας του ΟΚΑΔΕ προς τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος.

ΗΜΕΡ: 13/5/03
ΑΡ. ΠΡΩΤ.1486

ΠΡΟΣ Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος.
Κοιμ. Θεοτόκου & Ειρήνης 26-30
145 65 Αγ. Στέφανος.

ΘΕΜΑ: Ακύρωση αιτήσεως του ΟΚΑΔΕ για διοργάνωση της Ετήσιας Εθνικής Έκθεσης Μορφολογίας και ΕΦΥΠ της Ξάνθης.

Κύριοι,
Διαμαρτυρόμεθα έντονα για την μη έγκριση των αιτήσεών μας ως προς την διεξαγωγή της ετήσιας Έκθεσης Μορφολογίας μας της 17-18/5/2003 και του αγώνα Ε.ΦΥ.Π. στον νομό Ξάνθης για 11/5/2003, διότι για πρώτη φορά επικαλεσθήκατε το Κεφ. 6 τμήμα Γ (Αίτηση οργάνωσης έκθεσης, άρθρα 2,3,4 ) του εσωτερικού σας κανονισμού τα οποία ο ΚΟΕ στην πράξη έχει απενεργοποιήσει εδώ και μία δεκαετία, και μάλιστα χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση ως οφείλατε.

Η ανεξήγητη ενέργειά σας αυτή,καθιστά αδύνατη την εκτέλεση του θερινού προγράμματος των εκδηλώσεων μας και θίγει τον μεγαλύτερο και πιο δραστήριο όμιλο φυλής της χώρας μας.Για τον λόγο αυτό ζητούμε μία σαφή αιτιολόγηση για την ξαφνική αυτή εφαρμογή των απενεργοποιημένων άρθρων του εσωτερικού σας κανονισμού.

Επίσης στην αίτησή μας για την διεξαγωγή του αγώνα Ε.ΦΥ.Π. στην Ξάνθη η σχετική αναφορά σας μόνο στο άρθρο 4 του ανωτέρου αναφερομένου Κεφαλαίου 6, τμήμα Γ του εσωτερικού σας κανονισμού χωρίς την επιβαλλόμενη αιτιολόγηση, είναι απαράδεκτη. Ο ΟΚΑΔΕ αδυνατεί να κατανοήσει αυτήν την συμπεριφορά η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της αμοιβαίας συνεργασίας μας από της ιδρύσεως του.

ΘΕΜΑ: Η εκ των υστέρων ακύρωση των Ιταλικών CACIT της 27-28/2/2003 και 1/3/2003.

Κύριοι,
Διαμαρτυρόμεθα εντόνως δια την εκ των υστέρων ακύρωση των ως άνω αναφερομένων CACIT, που είναι αποτέλεσμα των πρωτοφανών για την Ελληνική κυνοφιλία δικών σας ενεργειών προς την FCI Διεθνής Κυνολογική Ομοσπονδία), διότι ενώ γνωρίζατε την τεράστια κυνοφιλική σημασία του συγκεκριμένου αγώνα (Τρόπαιο Μ.Αλέξανδρου) ο οποίος τιμά την χώρα μας και τον οποίο μετά από υπεράνθρωπες και πολυετείς προσπάθειες ο ΟΚΑΔΕ ενέταξε στο διεθνές πρόγραμμα αγώνων Α.Κ.Ι Μεγάλης Ερεύνας της FCΙ και εσείς ως Δ.Σ. ήσασταν οι πρώτοι που τον τιμήσατε και επικροτήσατε με την παρουσία της προέδρου σας, ζητήσατε την ακύρωσή του από την FCI, με το αιτιολογικό ότι είστε «κατηγορηματικά αντίθετοι για την διεξαγωγή αυτού του αγώνα στην Ελλάδα» όπως αναφέρεται στην απαντητική επιστολή της FCI προς το ENCI. (Κυνολογικός Ομιλος Ιταλίας).

Τέτοιες ενέργειες δυστυχώς, εκθέτουν και απομονώνουν διεθνώς την χώρα μας, στερούν την δυνατότητα στους Έλληνες κυνόφιλους και κυνηγούς να δουν με τα μάτια τους την ELITE της Ευρωπαϊκής κυνοφιλίας , δεν συνάδουν με τις διεθνείς υποχρεώσεις του ΚΟΕ και σίγουρα οδηγούν σε συρρίκνωση και απομόνωση της Ελληνικής κυνηγετικής κυνοφιλίας,

Παρακαλούμε λοιπόν όπως επανεξετάσετε με την αρμόζουσα σοβαρότητα το θέμα και προβείτε στην επίλυση του διεθνούς προβλήματος το οποίο εσείς δημιουργήσατε.

Σε αντίθετη περίπτωση παρακαλούμε όπως μας εξηγήσετε τους λόγους που είστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην διεξαγωγή τέτοιων διεθνών εκδηλώσεων στην χώρα μας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος: Αθ. Μάντης
ο Γ. Γραμματέας: Γ. Πέππας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων