Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα “Θήρα-Προοπτικές Ανάπτυξης”

0

ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 4
T.Θ. 18447 – Τ.Κ. 540 03
ΤΗΛ. & FAX (2310) 219656, 246640, 218448, 697 3808934
http://www.hunters.gr
e-mail: komath@spark.net.gr, hunters@hunters.gr

Hμερίδα με θέμα
ΘΗΡΑ, Προοπτικές Ανάπτυξης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη ειδική επιστημονική ημερίδα με θέμα «ΘΗΡΑ, Προοπτικές Ανάπτυξης».

Η ημερίδα διοργανώθηκε από κοινού από την ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και το ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ – Παράρτημα Κ. Μακεδονίας.

Παρευρέθησαν περισσότερα από 450 άτομα, μεταξύ των οποίων οι κ. βουλευτές Κίρκος, Ορφανός, Λεοντίδης, ο Ευρωβουλευτής κ. Φώλιας, άλλοι εκπρόσωποι των κομμάτων, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Υπουργείων, των δασικών αρχών από όλη την Ελλάδα, των Κυνηγετικών Συλλόγων, των οικολογικών οργανώσεων, μέλη της πανεπιστημιακής και επιστημονικής κοινότητας., κλπ. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Σαρηγιάννης
Πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που μια ειδική ημερίδα ασχολήθηκε με τα θέματα της Θήρας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τη μεγάλη προσέλευση κόσμου από όλη την Ελλάδα. Η Θήρα άλλωστε αποτελεί βασική παραδοσιακή δραστηριότητα, που διέπεται από συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, απασχολεί μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και έχει συγκεκριμένο επιστημονικό γνωστικό αντικείμενο.

Στην ημερίδα αυτή η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης είχε την ευχέρεια να παρουσιάσει με επιστημονικό τρόπο τις απόψεις της, οι οποίες επιγραμματικά είναι:

1. Ανάπτυξη επιστημονικά τεκμηριωμένου Σχεδίου Στρατηγικής της Θήρας
2. Κατάρτιση σχεδίων διαχείρισης θηραμάτων και βιοτόπων τους
3. Άμεση αξιοποίηση των εσόδων από την άσκηση της θήρας
4. Ανάπτυξη της έρευνας και ειδικά η έγκαιρη εκπόνηση μελετών για την υποστήριξη της άσκησης της Θήρας στην Ελλάδα
5. Επιμόρφωση διαχειριστών θηραματικών πόρων
6. Ανάπτυξη πλαισίου συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς
7. Ενημέρωση των μελών των κυνηγετικών οργανώσεων

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων