Οι επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ευρώπη

0

730-globe.gif

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής επιτροπής περιβάλλοντος για τις δυσμενείς επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που ευθύνεται ή συμβάλλει στο θάνατο 240 χιλιάδων ανθρώπων κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Οι ρύποι που σκοτώνουν είναι μικροσωματίδια, τα οποία απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα από τις εξατμίσεις, τα ελαστικά των αυτοκινήτων, η άσφαλτος, οι βιομηχανικοί ρύποι και ευρείας κατανάλωσης προϊόντα όπως απορρυπαντικά, εντομοκτόνα και φυτοφάρμακακαύσεις των αυτοκινήτων, τους βιομηχανικούς ρύπους, τα φυτοφάρμακα και τα απορρυπαντικά.

Ατμοσφαιρική ρύπανση, είναι ένας όρος που ακούμε συχνά αλλά όσοι από εμάς ζούμε σε μεγάλες πόλεις πολλές φορές αγνοούμε αυτό το γκρι σύννεφο που μας περιβάλλει.
Αυτό το σύννεφο λοιπόν είναι όζον και μικροσωματίδια.

Τα μικροσωματίδια αυτά παραμένουν για αρκετό χρονικό διάστημα αιωρούμενα στην ατμόσφαιρα, έτσι τα εισπνέουμε καθημερινά.

Σύμφωνα με μετρήσεις χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ευρώπη, από παθήσεις που συνδέονται άμεσα με την μόλυνση της ατμόσφαιρας.

Στην Ελλάδα τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και όσοι ζουν κοντά σε μεγάλες βιομηχανικές ζώνες.

Πολλές φορές ο αέρας πάνω από την Ελλάδα μολύνεται από ρύπους που ταξιδεύουν από την Κεντρική Ευρώπη.

Λύση στο πρόβλημα είναι η κλιμάκωση των οχημάτων με αντιρρυπαντική τεχνολογία, καθώς και η επιβολή νέων αυστηρότερων μέτρων στις βιομηχανίες.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων