Συνεργασία Πανεπιστημίου με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή

0

735-lepus_europaeus.jpg

Ο Καθηγητής της θηραματοπονίας του τμήματος Δασολογίας Ορεστιάδας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κος Ε. Τσαχαλίδης, ζήτησε την συνδρομή των θηροφυλάκων (ομοσπονδιακών και συλλόγων) του νομού Έβρου, προκειμένου να υλοποιηθεί πτυχιακό πρόγραμμα με θέμα την καταγραφή των βιοτόπων του λαγού στο νομό.
Στις 29 Μάη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Δασολογία Ορεστιάδας των θηροφυλάκων και του επιστημονικού συνεργάτη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης για την περιοχή με τον καθηγητή και τους φοιτητές της κατεύθυνσης Θηραματοπονίας.
Στη συνάντηση, αναλύθηκαν οι σκοποί του προγράμματος και συζητήθηκαν οι τρόποι διεξαγωγής της έρευνας.
Η συγκέντρωση των στοιχείων θα γίνει με ερωτηματολόγια σε δείγμα τριακοσίων λαγοκυνηγών του νομού και θα διαρκέσει καθόλο το διάστημα του κυνηγιού του λαγού την ερχόμενη κυνηγετική περίοδο.
Στα πλαίσια της συνάντησης και κατά την διάρκεια του μαθήματος, ακολούθησε συζήτηση των θηροφυλάκων με τους φοιτητές για θέματα που σχετίζονται με το αντικείμενό τους και με την θήρα γενικότερα.
Το ενδιαφέρον τους για το κυνήγι και τη δράση της θηροφυλακής ήταν μεγάλο. Η συζήτηση διήρκησε περίπου δυο ώρες και στο χρονικό αυτό διάστημα οι φοιτητές ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν το συγκεκριμένο χώρο.
Επιβράβευσαν τις προσπάθειες των θηροφυλάκων και των Κυνηγετικών Οργανώσεων για την προσφορά τους στο φυσικό περιβάλλον, επισήμαναν την ωφελιμότητα της γνωριμίας με τους φύλακες της υπαίθρου και εξέφρασαν την επιθυμία τους να επαναληφθούν παρόμοιες συναντήσεις.
Ο κος Τσαχαλίδης, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και στο μάθημα και τόνισε την ανάγκη για στενότερη συνεργασία των Κυνηγετικών Οργανώσεων με τις σχολές της Δασικής επιστήμης, με απώτερο σκοπό να επιδιώξουν από κοινού την βελτιστοποίηση των κυνηγετικών πραγμάτων στη χώρα μας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων