Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

0

740-ksampelokipon.jpg

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΕΔΡΑ: Ελευθερίας 5
T.K. 561 23 – Αμπελόκηποι
ΤΗΛ: 2310 733466
FAX: 2310 724999
www.huntersclub.gr
ksa@huntersclub.gr

Θεσσαλονίκη 9/6/2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Όταν όλοι δίνουν ευχές, ο Κ.Σ. Αμπελοκήπων δίνει το παράδειγμα

Η ημέρα αυτή πρέπει να αποτελεί την αφορμή για να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και να συμβάλλουμε στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, μεταβάλλοντας πρώτα τη δική μας στάση και έπειτα ευαισθητοποιώντας τους γύρω μας.
Εδώ και χρόνια ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων, όπως και όλες οι κυνηγετικές οργανώσεις, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον με τη δραστηριοποίησή του είτε στον τομέα της πυροπροστασίας, είτε στον τομέα της βελτίωσης βιοτόπων, είτε με την απασχόληση σε ετήσια βάση θηροφύλακα για την πρόληψη και καταστολή κάθε παράνομης ενέργειας που επιβαρύνει και καταστρέφει το περιβάλλον κ.λπ. Η δράση του αυτή και το ενδιαφέρον του δεν περιορίζεται μόνο σε μια μέρα αλλά διαρκεί όλο το χρόνο, κάθε χρόνο.

Αναγνωρίζοντας ωστόσο τη σημασία αυτής της ημέρας που είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον και την ανάγκη να την αξιοποιούμε με κάθε τρόπο για την ευαισθητοποίηση του κοινού, ο Κ.Σ. Αμπελοκήπων αφενός τοποθέτησε στην αρχική σελίδα του huntersclub.gr μήνυμα φιλοπεριβαλλοντικού περιεχομένου για ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με το πνεύμα της ημέρας, αφετέρου προέβη σε μια κίνηση με χαρακτήρα συμβολικό αλλά και ουσιαστικό. Την πρώτη Κυριακή (8 Ιουνίου) μετά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συγκέντρωσε μέλη του συλλόγου με σκοπό την αποκομιδή σκουπιδιών από υπαίθριους χώρους, στους οποίους κάποιοι ασυνείδητοι τα είχαν μεταφέρει με φορτηγά και τα είχαν πετάξει.

Συγκεκριμένα η επέμβαση αυτή έγινε σε τέσσερις περιοχές, μία στο Δήμο Ωραιοκάστρου, δύο στο Δήμο Μυγδονίας και μία στον Δήμο Καλλιθέας, από τις οποίες το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου μάζεψαν τα σκουπίδια και τα μετέφεραν στη χωματερή του Δήμου Ωραιοκάστρου. Αυτό βέβαια δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του κ. Νικόλαου Αντωνιάδη με τον φορτωτή του και των κ.κ. Ιωάννη Σταλίδη και Ευστάθιου Παρχαρίδη με τα φορτηγά τους, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, όπως βέβαια ευχαριστούμε και όλα τα μέλη που πήραν μέρος στην προσπάθεια.

Το μήνυμα αυτής της ενέργειας είναι ότι όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε με κάποιο τρόπο, καμιά βοήθεια δεν είναι ασήμαντη. Ομάδες ή μεμονωμένα άτομα, οικονομικά ισχυροί ή αγρότες και εργάτες, πολιτική ηγεσία ή απλοί πολίτες, καλούμαστε όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα και διάθεση για δυναμική συμμετοχή στην προσπάθεια για καθαρό και υγιές περιβάλλον.
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια ημέρα που μας κάνει να σκεφτόμαστε και να προβληματιζόμαστε για το σημαντικό αυτό θέμα. Δεν αρκεί όμως μια μόνο μέρα ούτε μόνο η σκέψη, θα πρέπει και τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου να ασχολούμαστε ενεργά με τα προβλήματά που αντιμετωπίζει το περιβάλλον και την επίλυσή τους.

ksampelokipon1_thumb.jpg

ksampelokipon2_thumb.jpg

ksampelokipon3_thumb.jpg

ksampelokipon4_thumb.jpg

ksampelokipon5_thumb.jpg

ksampelokipon6_thumb.jpg

ksampelokipon7_thumb.jpg

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Θωμαή Αμοιρίδου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων