Άδικη κατηγορία και κακοήθης συκοφαντία

0

Στις αρχές αυτού του μήνα, ένεκα των σχεδόν πρωτοφανών δυσμενών καιρικών συνθηκών που έπλητταν όλη την επικράτεια, για αρκετές μέρες έκαναν στην περιοχή μας την εμφάνισή τους σπάνια και μη θηρεύσιμα πουλιά, όπως κύκνοι, αγριόχηνες κ.λπ.

Μερικά από αυτά έπεσαν θύματα αλόγιστων τυφεκιοφόρων, οι οποίοι είναι ξένο σώμα και σε καμία περίπτωση δεν έχουν καμία σχέση και δεν εκφράζουν τις κυνηγετικές οργανώσεις, που επίσημα πλέον (μετά την τελευταία απόφαση του Στ.Ε.) αναγνωρίζονται, ως σχεδόν αποκλειστικοί διαχειριστές και προστάτες του περιβάλλοντος και μάλιστα με δικές τους δαπάνες.

Εκμεταλλευόμενοι αυτό το ατυχές και οπωσδήποτε καταδικαστέο γεγονός τα γνωστά Μ.Μ.Ε. (ορισμένα κανάλια και εφημερίδες τοπικές και μη) που διακρίνονται για τη δήθεν οικολογική και φιλοπεριβαλλοντική ευαισθησία τους – ίσως το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι η οικολογική και περιβαλλοντική ισορροπία – άρπαξαν την μεγάλη ευκαιρία να χρεώσουν τη θανάτωσή τους συλλήβδην στους “αιμοβόρους” κυνηγούς και να κατασυκοφαντήσουν, σε βαθμό που άγγιζε τα όρια της κακοήθειας, την νόμιμη, κοινωνικά αποδεκτή και απόλυτα συμβατή με το περιβάλλον δραστηριότητα μιας μεγάλης μερίδας Ελλήνων πολιτών.

Οι “Κασσάνδρες” όμως διαψεύσθηκαν και πήραν έμπρακτα την απάντησή τους, από τις συντονισμένες και υποχρεωτικές γι’ αυτές (όχι μόνο από τα καταστατικά αλλά την όλη φιλοσοφία που διακατέχονται) ενέργειες των νομίμως λειτουργούντων και συνεργαζόμενων με το Υ.Γ, Κυνηγετικών Οργανώσεων οι οποίες:
α) Συναίνεσαν στην απαγόρευση του κυνηγιού σ’ όλη την επικράτεια από 5-9/1/2002 για λόγους προστασία των πουλιών.
β) επικήρυξαν το κάθε επίδοξο τυφεκιοφόρο για το ποσό των 500.000 δραχμών από τα δικά τους χρήματα.
γ) Οι διοικήσεις και οι υπάλληλοί τους (ομοσπονδιακοί και μη θηροφύλακες) χωρίς να φεισθούν κόπων και θυσιών προστάτευαν αυτά, περιπολώντας στις νευραλγικές περιοχές σε 24ωρη βάση.
δ) Με αποκλειστικά δικές τους δαπάνες παρείχαν τροφή και περίθαλψη σ’ αυτά.

Αυτά είχαν υποχρέωση κι έπραξαν – είναι δε παραπάνω από σίγουρο, ότι τα ίδια και περισσότερα θα ξανακάνουν σε παρόμοιες περιπτώσεις – οι κυνηγοί με τις οργανώσεις τους. Το σκληρό ερώτημα που τίθεται απαντώντας σ’ αυτές τις άδικες κατηγορίες: Εσείς κύριοι τι κάνατε; Διαθέσατε μια στιγμή από το χρόνο σας ή ένα σεντς από την τσέπη σας για την προστασία αυτών των πουλιών; Πάντως εμείς μ’ όλη την ειλικρίνεια δεν διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο και περιμένουμε την απάντησή σας.

Από την εφημερίδα “Κυνηγετική Φωνή” του Κ.Σ. Καλαμάτας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων