Ζ’ ΚΟΘ – Πρόταση για την κοινωνική προβολή του κυνηγίου

0

Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 25 (5ος όροφος)
ΤΗΛ-FAX 2410 282982 & 231297
ΛΑΡΙΣΑ
e-mail: komthes@otenet.gr

Λάρισα: 09/06/2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόταση για την κοινωνική προβολή του κυνηγίου

Το Δ.Σ. της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας αντιλαμβανόμενο την αναγκαιότητα ανατροπής της άσχημης εικόνας που έχει το κυνήγι και ο κυνηγός μέσα στην κοινωνία [έχοντας φυσικά φροντίσει σκληρά γι΄αυτό κάποιοι], κατέθεσε στη Γενική Συνέλευση της Κ.Σ.Ε. μέσω του προέδρου της κ. Ράπτη την εξής πρόταση:

Ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η άσχημη εικόνα του κυνηγού και η μη αποδοχή της θήρας από το κοινωνικό σύνολο. Για να ανατραπεί αυτή η εικόνα θα πρέπει να γίνει μία συστηματική πανελλήνια καμπάνια στα Μ.Μ.Ε. από κάποιους ειδικούς στον τομέα αυτό.

Προτείνω λοιπόν για την κοινωνική προβολή του κυνηγιού [ προπαγάνδα ] να θεσμοθετηθεί η εισφορά ενός [ 1 ] € ανά κυνηγό κάθε χρόνο για τον συγκεκριμένο σκοπό. Με αυτά τα χρήματα 250.000 € [85 εκατ. Δρχ] περίπου θα ανατεθεί το δύσκολο έργο της αλλαγής της κοινής γνώμης σε μία από τις μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες, η οποία με τους ειδικούς επιστήμονές της θα κάνει έργο το όνειρο και θα αποκαταστήσει τον κυνηγό μέσα στην κοινωνία.

Άλλωστε το έργο το οποίο προσφέρουμε στην φύση θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό και όχι να το γνωρίζουμε μόνο εμείς.

Σαφώς και υπάρχει δυσκολία στην θεσμοθέτηση αυτής της εισφοράς, αλλά το θέμα είναι αν πιστεύουμε στην αναγκαιότητα αυτής της ενέργειας ή όχι. Αν πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει τότε θα βρεθεί ο τρόπος από την Κ.Σ.Ε.. ‘’

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Το γραφείο Τύπου της Ζ΄ Κ.Ο.Θ.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων