Συνάντηση Χατζημιχάλη με εκπροσώπους Ζωοφιλικών Οργανώσεων

0

762-stray_dog.jpg

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24/06/2003

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Γεωργίας συνάντηση του Υφυπουργού Γεωργίας κου Φώτη Χατζημιχάλη με εκπροσώπους Ζωοφιλικών Οργανώσεων της Βορείου Αμερικής, με κύριο θέμα την ευζωϊα των ζώων στη χώρα μας.

Ο κος Χατζημιχάλης ανέπτυξε την πολιτική που έχει χαράξει το Υπουργείο Γεωργίας και η οποία υλοποιείται μέσα από το Σχέδιο Νόμου «Ζώα συντροφιάς, αδέσποτα ζώα συντροφιάς και άλλες διατάξεις», που έχει κατατεθεί στην ελληνική Βουλή.

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός «Η χώρα μας έχει μια μακρά ιστορία και παράδοση σε θέματα ζωοφιλίας, που αποτυπώνεται σε όλες τις εκφάνσεις του ελληνικού πολιτισμού ανά τους αιώνες.

Το νομοθετικό πλαίσιο που σχεδίασε το Υπουργείο Γεωργίας σε στενή συνεργασία με όλους τους φορείς είναι σύγχρονο, πρωτοποριακό και περιλαμβάνει μέτρα που δεν έχουν θεσπιστεί ακόμα από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανταποκρινόμενο στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας».

Οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέφρασαν τις απόψεις τους για διάφορα περιστατικά που παρουσιάστηκαν στη χώρα μας, συμφώνησαν με τις γενικές αρχές του Σχεδίου Νόμου και ζήτησαν στενότερη συνεργασία με την Πολιτεία και τους φορείς στην Ελλάδα. Ακόμη προσέφεραν την εθελοντική συμμετοχή τους στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Γεωργίας για την ενημέρωση- εκπαίδευση των πολιτών και το πρόγραμμα υιοθεσίας και στείρωσης των αδέσποτων ζώων.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο κος Χατζημιχάλης επανέλαβε την απόφαση των ελληνικών αρχών για την άμεση υλοποίηση του προγράμματος εκπαίδευσης-ενημέρωσης των πολιτών και περισυλλογής στείρωσης των αδέσποτων ζώων, καλώντας όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις σε συνεργασία.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων