Ανακοίνωση του ΚΣ Καρδίτσας για τη διαχείριση των αρπάγων

0

Πρόγραμμα διαχείρισης Κορακοειδών -Αλεπούς -Πετροκούναβου

Στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης του θηραματικού κεφαλαίου της περιοχής μας ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας προτρέπει τα ενεργά μέλη του για την κυνηγεακή περίοδο 2017-2018 να επιδοθούν στην θήρα των παρακάτω ειδών (Αλεπού-Πετροκούναβο-Καρακάξα-Κάργια-Κουρούνα), συμμετέχοντας έτσι ενεργά στο πρόγραμμα ορθολογικής διαχείρισης των αρπάγων.

Οι κυνηγοί που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα οφείλουν να συλλέγουν και να φυλάσσουν τα πόδια των κορακοειδών και το τελικό τμήμα της ουράς των αλεπούδων/κουναβιών, έτσι ώστε, όταν τους ζητηθεί, να μπορέσουν να τεκμηριώσουν τον ακριβή αριθμό των ατόμων που θήρευσαν.

Με την λήξη της κυνηγετικής περιόδου και κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 2018 θα δημοσιευτεί ανακοίνωση η οποία θα καλεί τους συμμετέχοντες του προγράμματος να προσκομίσουν τα τεκμήρια (ουρές-πόδια) στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου. Μετά από καταμέτρηση και καταγραφή των τεκμηρίων θα αποδοθούν στους συμμετέχοντες κουπόνια, αναλογικά με τον αριθμό των αρπάγων που έχουν θηρεύσει και με αυτά τα κουπόνια θα συμμετέχουν σε κλήρωση με πλούσια δώρα.

Η αναλογία των κουπονιών θα είναι η εξής: ένα κουπόνι για κάθε τρία ζεύγη ποδιών από κορακοειδή και ένα κουπόνι για κάθε ουρά αλεπούς ή κουναβιού που θα προσκομιστεί.
0 πρώτος από κάθε κατηγορία θα κερδίσει απευθείας μία τοπική άδεια θήρας. Όσοι συγκεντρώσουν πάνω από 15 κουπόνια θα μπαίνουν στην κλήρωση για άλλες τρεις (3) τοπικές άδειες Θήρας. Στους υπόλοιπους θα μοιραστούν φυσίγγια και διάφορα άλλα δώρα.

Οι συνάδελφοι οφελουν να ασκούν την θήρα τους με λειόκανο κυνηγετικά όπλο και κατά τις ημέρες και ώρες που ορίζει η ρυθμιστική απόφαση περί θήρας για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο. Επίσης χρήσιμο θα ήταν να αποφεύγουν την απευθείας επαφή με τα ανωτέρω θηράματα με γυμνά χέρια (χρήση γαντιών μιας χρήσης) και σε περίπτωση που διαπιστώσουν παράξενη συμπεριφορά κάποιου ζώου οφείλουν να ενημερώνουν αμέσως τους ιδιωτικούς φύλακες Θήρας ή τους υπεύθυνους θηροφυλακής του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Για πληροφορίες ή απορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Παπούλια Δημήτριο στο wat’s up  τηλ. 6980854494.
Το Δ.Σ του Συλλόγου σας εύχεται ΑΣΦΑΛΕΙΣ και ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ εξορμήσεις !

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων