Επικηρύσσει τους φολάδες ο Κυνηγετικός Συλ. Ιωαννίνων

0

Έτοιμος να δεχτεί τους κυνηγούς – μέλη του δηλώνει δια του προέδρου του ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ενόψει της ανανέωσης των κυνηγετικών αδειών που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή.

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, υπογράφηκαν φέτος η Υπουργική Απόφαση για τη λεγόμενη ρυθμιστική θήρας αλλά και η Υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των τελών και τη συνδρομή των κυνηγών, η τελευταία από τον Υπουργό Οικονομικών

Κατ’ αρχάς, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θωμάς Καραπάνος, οι τιμές είναι ίδιες με πέρσι και κατά τι φθηνότερες. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος έχει φροντίσει για την ασφάλιση όλων κυνηγών – μελών του, έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση του Σκοπευτηρίου Περάματος, συνεχίζει να εκδίδει το περιοδικό του με γνώμονα την ενημέρωση των κυνηγών για τη νομοθεσία και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα περιβάλλοντος.

Φόλες και λαθροθηρία

Ο πρώην πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων Βαγγέλης Λύτρας άστραψε και βρόντηξε με τους ασυνείδητους λαθροθήρες και όχι μόνο…

Κάλεσε τους κυνηγούς να καταγγείλουν τα φαινόμενα και δεσμεύτηκε πως όλες οι περιπτώσεις θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη χωρίς να δείξει ο Σύλλογος καμία ανοχή. «Θηράματα υπάρχουν, πρόκειται για διεστραμμένα μυαλά και μόνο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το σημαντικότερο δε εξ όσων είπε ο κ. Λύτρας ήταν η επιστροφή των φολών. Έχει αρχίσει και φέτος το φαινόμενο με φόλες υδροκυανίου. Ο Σύλλογος έχει προχωρήσει στην επικήρυξη για 10.000 ευρώ όσων ασυνείδητων κάνουν χρήση τέτοιων υλικών αλλά και εκείνων που τις πουλούν. Τόνισε πως παρατηρείται το φαινόμενο στις ίδιες περιοχές με άλλες χρονιές, όπως για παράδειγμα στα Σερβιανά.

https://pbnews.gr 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων