Σεμινάριο ενημέρωσης για τους κυνηγετικούς σκύλους : Βελτίωση – Φροντίδα – Υγιεινή από τον Κ.Σ. Αμπελοκήπων

0

Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Κυνηγετική Παιδεία. “Η Γνώση είναι αρετή” αλλά και η ρίζα κάθε ευγενής άποψης.

Ξεκίνησε ο φετινός «κύκλος» Σεμιναρίων του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στο Κέντρο Ενημέρωσης & Επιμόρφωσης (Μανιτάρι), που σκοπό βέβαια έχουν να συνεχίσουν να ενημερώνουν ορθά και αντικειμενικά τα μέλη του Συλλόγου, από ανθρώπους εξειδικευμένους σε κάθε πεδίο της κυνηγεσίας, αλλά και επιστήμονες σχετικούς με την δραστηριότητά της, ώστε αυτή η γνώση να γίνει κτήμα, όχημα για μια πιο ευχάριστη εμπειρία με τη δραστηριότητά μας, αλλά, παράλληλα, ασπίδα σε όσους την εποφθαλμιούν και την επιβουλεύονται. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων, κ. Γιαπουτζης Αποστολος ενώπιων των παρευρισκομένων συναδέλφων.

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό, τη σκυτάλη πήρε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κ. Νιάνιος Γαβριήλ, εκτροφέας και Διεθνής Κριτής σκύλων και εισηγητής της πρώτης ενότητας του σεμιναρίου με θέμα  «Ο ρόλος της Κυνοφιλίας στη βελτίωση του κυνηγετικού σκύλου». Ο κ. Νιάνιος, αφού ανέλυσε στους παρευρισκόμενους συναδέλφους τι ακριβώς είναι η κυνοφιλία και τις διάφορες μορφές της, υπογράμμισε την ανάγκη, αλλά και υποχρέωση όλων, εφόσον θέσουμε σαν στόχο να έχουμε ποιοτικά σκυλιά στη χώρα μας, οι ικανότητες τους θα πρέπει να αξιολογούνται από ανθρώπους που ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ μπορούν να ξεχωρίσουν τις κυνηγητικές τους ικανότητες, ώστε να αποτελέσουν τη γονιδιακή βάση για τις επόμενες γενιές σκύλων .

Στην δεύτερη ενότητα «Η φροντίδα του σκύλου πριν και κατά την περίοδο του κυνηγιού», εισηγητής ο κ. Κωνσταντινιδης Λάκης – κυναγωγός .

Εξήγησε την ανάγκη να καταλάβουμε τις ειδικές ανάγκες ενός κυνηγόσκυλου που είναι απαιτητικές , αφού ο κυνηγετικός σκύλος δεν είναι ένα “pet” που απλά το χαϊδεύουμε, αλλά ένας σκύλος αθλητής, και ως εκ τούτου χρειάζεται και την κατάλληλη προετοιμασία, διατροφή και φροντίδα από εμάς, ώστε να μπορεί και αυτός να αποδώσει τα μέγιστα.

Ο Κτηνίατρος – κυνηγός κ. Μουστακιδης Κώστας ήταν εισηγητής της τελευταίας ενότητας με θέμα «Υγιεινή & Φροντίδα του σκύλου»

Ο κ. Μυστακίδης, αφού ανέλυσε και διαχώρισε τα διάφορα νοσήματα αλλά και τις παθήσεις των αγαπημένων μας φίλων, προχώρησε συμβουλευτικά και τόνισε την ανάγκη ΠΡΟΛΗΨΗΣ οποιασδήποτε νόσου, αφού υπάρχουν πλέον σκευάσματα για τη συντριπτική πλειονότητα αυτών, ώστε να αποφύγουμε και εμείς, αλλά και ο σκύλος μας οποιαδήποτε αχρείαστη ταλαιπωρία. Οι ιδιαίτερες ανάγκες του σκύλου κατά την θερινή περίοδο και τις αυξημένες ανάγκες του έναντι των υψηλών θερμοκρασιών για τις οποίες πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ως κυνόφιλοι πόσο επικίνδυνες είναι, αφού αυτές, με την μορφή της θερμοπληξίας, είναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ .

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη συμμετοχή στο σεμινάριο του κ. Γιάππου Αχιλλέα εκτροφέα – κυναγωγού, όπως επίσης και τον κ. Φραγγίδη Ιωάννη, Εκτροφέα – Διεθνή Κριτή .

Ακολούθησε η κλήρωση 15 δώρων για τους τυχερούς παρευρισκόμενους και το Σεμινάριο έκλεισε, όπως πάντα με κρύο μπουφέ, σνακς & αναψυκτικά, αλλά και το απαραίτητο επιδόρπιο. ( Αλά… Καρδάση )

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συναδέλφους για την ΕΝΕΡΓΗ τους συμμετοχή, τους εισηγητές, κ. Κωνσταντινίδη Λάκη – κυναγωγό, κ. Μουστακίδη Κώστα – Κτηνίατρο και  κυνηγό, για την αποδοχή της πρόσκλησης ως εισηγητές, τους Δωροθέτες μας που ενισχύουν και συστρατεύονται σε αυτήν την προσπάθεια του Συλλόγου, αλλά ιδιαίτερα τον κ. Νιάνιο Γαβριήλ, Αντιπρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων που επιμελήθηκε της άψογης οργάνωσης του σεμιναρίου .

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων