Στα δύο οι Χιώτες κυνηγοί

0

Κυνηγετικό παρασύλλογο ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τους αναγνωρισμένους κυνηγετικούς Συλλόγους, χαρακτηρίζει τον νεοσύστατο Κυνηγετικό – Σκοπευτικό Σύλλογο Χίου, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου “Άρτεμις” Γιάννης Μεννής. Στην ανοιχτή του επιστολή προς τα τοπικά ΜΜΕ καταφέρεται ενάντια στον νεοσύστατο σύλλογο με βαριές κατηγορίες χαρακτηρίζοντας το έργο του ως διασπαστικό.

Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Μεννή:

Πρός ενημέρωση τόσο των μελών του συλλόγου μας όσο και της Χιακής Κοινωνίας σε σχέση με τη δημιουργία Κυνηγετικού Παρασυλλόγου στο νησί μας, σας ενημερώνουμε τα παρακάτω:
1. Ο νέος σύλλογος που δημιουργήθηκε δεν έχει καμία σχέση με τους αναγνωρισμένους από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας νόμιμους Κυνηγετικούς Συλλόγους.
2. Είναι απλά ένα σωματείο το οποίο δεν ελέγχετε ούτε από την Διεύθυνση Δασών Χίου που είναι η εποπτεύουσα αρχή των Κυνηγετικών Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα, αλλά ούτε και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
3. Τα χρήματα που ενδεχομένως θα προσπαθήσει εισπράξει παρασύροντας μέλη μας να βγάλουν άδεια μέσω αυτών στο Δασαρχείο πηγαίνουν στο πράσινο ταμείο και όχι για φιλοθηραματικές και περιβαλλοντικές δράσεις. Όπως είναι γνωστό τα έσοδα του Πράσινου Ταμείου σε ποσοστό πάνω από 90% πηγαίνουν για αποπληρωμή του Δημόσιου Χρέους της χώρας μας. Αντιθέτως η συνδρομή στους Αναγνωρισμένους Κυνηγετικούς συλλόγους 14,90 € υποχρεωτικά πηγαίνει σε ποσοστό 50% για φιλοθηραματικές και περιβαλλοντικές δράσεις.
4. Σε όλη την Ελλάδα όπου έχουν δημιουργηθεί τέτοιου είδους σύλλογοι έχουν σαν βασικό στόχο την παραπλάνηση των κυνηγών μελών των αναγνωρισμένων Κυνηγετικών Συλλόγων προσπαθώντας με αυτό το τρόπο να τους αποδυναμώσουν και σε κάποιο βαθμό να τους υπονομεύσουν.
5. Ιδρυτικά μέλη και πρωτοπαλίκαρα τέτοιων ενεργειών είναι συνήθως άτομα τα οποία δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις αρχαιρεσίες των Κυνηγετικών Συλλόγων και με αυτές τις κινήσεις προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους παρουσιάζοντας και προωθώντας τους εαυτούς τους ως προστάτες του θηράματος, και του κυνηγιού.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου “ΑΡΤΕΜΙΣ” είναι και θα είναι ένας από τους ποιο ιστορικούς και δραστήριους Κυνηγετικούς Συλλόγους στην Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καμφθεί ούτε να μειωθεί κατά το ελάχιστο η δραστηριότητά του από τέτοιου είδους διασπαστικές ενέργειες που προωθούν κάποιοι.
Καλούμε τα μέλη μας να κλείσουν τα αυτιά τους στις σαγηνευτικές Σειρήνες και να στηρίξουν όπως έκαναν πάντα τον ένα και μοναδικό σύλλογό τους στο νησί.
Οι διασπαστικές ενέργειες που προωθούνται από κάποιους θα πέσουν σύντομα στο κενό. Ο Χιώτης κυνηγός θα τους τοποθετήσει σύντομα στο χρονοντούλαπο της τοπικής μας κυνηγετικής ιστορίας. Όλοι αυτοί οι αυτοαποκαλούμενοι σωτήρες του θηράματος δήλωσαν απών από τις αρχαιρεσίες του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου τον Απρίλιο του 2018 όπου θα μπορούσαν να εκλεγούν και να εφαρμόσουν αυτά που μας λένε ότι θα κάνουν σήμερα. Η ιδεοληψία κάποιον αυτοαποκαλούμενων θηραμταλόγων και δήθεν φίλων του ενδημικού θηράματος θα πέσουν στο κενό.
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και το χώρο σας.

Γιάννης Μεννής
Πρόεδρος Κ.Σ. Χίου

http://www.politischios.gr/ 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων