Κυνηγεσία & Κυνοφιλία Αυγούστου

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από την Τετάρτη 1 Αύγουστου το νέο τεύχος της «Κυνηγεσίας και Κυνοφιλίας» με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, κι όπως πάντα με ένα κυνηγετικό DVD πρώτης προβολής με κυνήγια τρυγονιών και χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή προετοιμασία του σκύλου.

Τα θέματα του τεύχους Αύγουστου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Πρωινές ιχνηλασίες»
Οι κυνηγοί και πάλι στο ραδιόφωνο
Όλα είναι έτοιμα για να αρχίσει και πάλι η δημοφιλέστερη πρωινή εκπομπή του ραδιοφώνου. Συντονιστείτε στα ραδιόφωνά σας, από το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου.

ΕΝΑΡΞΗ
Τόποι με τρυγόνια και ορτύκια
Μπήκαμε στον Αύγουστο, η σημαδιακή μέρα πλησιάζει, ωστόσο τα ερωτηματικά για τον τόπο που θα κινήσουμε παραμένουν αναπάντητα και βασανιστικά. Οι συζητήσεις ασταμάτητες, οι προτάσεις δίνουν και παίρνουν και οι πληροφορίες πέφτουν βροχή. Πάντα όμως έτσι ήταν…

«Μπούσουλας» τα τρυγόνια και το… πορτοφόλι
Για πολλούς κυνηγούς η έναρξη του Αυγούστου είναι σφόδρα επιθυμητή και συνάμα δυσκολοθώρητη, τόσο που να θυμίζουν τα μικρά παιδιά που λαχταράνε να φάνε το γλυκό, αλλά δεν φτάνουν το βάζο.

Οι έξυπνες επιλογές της πρώτης μέρας
Είναι από τα βράδια που δύσκολα κλείνεις μάτι, είτε βρίσκεσαι στη σκηνή στον κάμπο, είτε προσπαθείς να ξεκουραστείς λίγες ώρες πριν αναχωρήσεις για το καρτέρι.

Προορισμοί που χάθηκαν
Η… άνοδος των μυρίων, γινόταν σε σταθερή βάση με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στην βόρειο Ελλάδα, λίγες δεκαετίες νωρίτερα από τους κυνηγούς από τα νότια διαμερίσματα της χώρας. Εκείνους τους καιρούς η Μακεδονία και η Θράκη ήταν από τους καλύτερους προορισμούς, για τρυγόνια και ορτύκια. Πραγματικός κυνηγετικός… παράδεισος!

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Η μέρα φτάνει, η προετοιμασία αρχίζει
«Σαν μπει ο Αύγουστος κι αρχίσει να γυρίζει ο καιρός, αλλιώς γαβγίζουν τα σκυλιά στα κουμάσια τους… Νιώθουν πως φτάνει η μέρα», έλεγε ένας καλός φίλος, κυνηγός.

ΝΕΑΡΟΙ ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ
Στην καθοδήγηση λέμε «ναι»
Η ενδεχόμενη αδυναμία κάποιων νεαρών λαγόσκυλων στο ξεφώλιασμα, είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει αυτήν την εποχή μία μερίδα κυνηγών. Και το ερώτημα που εύλογα τίθεται, αφορά στα αν θα πρέπει να καθοδηγήσουν τα σκυλιά τους στην τελική φάση του λαγοκυνηγίου, ή θα πρέπει να μείνουν αμέτοχοι και να τα αφήσουν μόνα τους να λύσουν τον «Γόρδιο Δεσμό».

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Η ευκολία να βρίσκει
Μία συζήτηση που αποτελεί ένα από το βασικότερα θέματα που απασχολούν τόσο την αγωνιστική όσο και την κυνηγετική κυνοφιλία, αφορά στην ευκολία που πρέπει να έχει το σκυλί στον εντοπισμό του θηράματος.

ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΦΑ
Αξίζει να κυνηγήσω στην έναρξη;
Τα τρυγόνια λιγόστεψαν, τα ορτύκια δεν ακούγονται στους κάμπους και οι φάσσες έγιναν φαντάσματα. Να πάω ή να μην πάω για κυνήγι στις 20 Αυγούστου;

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Γιατί δεν είναι ένας ο καλός σκύλος
Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον το άρθρο του συναδέλφου Νίκου Νικολάου στο τελευταίο τεύχος της Κυνηγεσίας με τίτλο «Είναι ένας ο καλός σκύλος;». Πρέπει να ομολογήσω ότι συμφωνώ σε πολλά σημεία. Άλλωστε είναι ένα θέμα με το οποίο έχω ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχει εξαντληθεί.
Γράφει ο Απόστολος Αποστολάτος

CAMPO FELICE
Κλασικοί αγώνες 2018
Στο Campo Felice, στις 7 και 8 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη χρονιά η μεγάλη γιορτή της ιταλικής (αλλά και της ευρωπαϊκής) κυνοφιλίας, όπου κορυφαία Σέττερ και Πόιντερ υπό τις οδηγίες εξαίρετων κυναγωγών, «ξεδίπλωσαν» μοναδικές πτυχές του ταλέντου τους.

ΚΥΝΗΓΙ
Κυνήγι Sika στην Ουκρανία
Ήταν μία μεγάλη αγέλη από 40 – 50 ζώα που είχε και ένα κυρίαρχο αρσενικό που ξεχώριζε από τα υπόλοιπα. Ο Roy το εξέτασε με τα κιάλια και μου έγνεψε θετικά, αν και δεν χρειαζόταν, αφού ήταν προφανές ότι ήταν ένα εξαιρετικό τρόπαιο.

Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Η μικτή Ολύμπου
Αυτόν το μήνα η Κυνηγεσία & Κυνοφιλία μας συστήνει την παρέα της «μικτής Ολύμπου» από την Ολυμπιάδα και τα Καλύβια Ελασσόνας. Μία νεαρή παρέα που κυνηγάει με πάθος αγριογούρουνα στις πλαγιές και τις χαράδρες του βουνού των Θεών.

ΤΡΥΓΟΝΙ – ΟΡΤΥΚΙ
Προσωπικά μυστικά για επιτυχημένες τουφεκιές
«Ο ιδανικός τύπος όπλου», «το ιδανικό τσοκ», «το κατάλληλο νούμερο σκαγιού», κ.λπ. είναι μερικοί, μόνο, από τους τίτλους δεκάδων εκατοντάδων κειμένων, που έχουν γραφτεί για τις τουφεκιές στα φτερωτά θηράματα της έναρξης, το ορτύκι και το τρυγόνι.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
2-3 φτηνά όπλα ή ένα καλό
Ο καταναλωτισμός έχει περάσει πλέον στο πετσί μας. Αγοράζουμε για να έχουμε, αλλά αγοράζουμε και για να αγοράζουμε. Δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία αν αυτά που αγοράζουμε μας είναι απολύτως απαραίτητα, αρκεί που έχουμε τη δυνατότητα να τα αγοράσουμε.

BREDA B12i & B12x
Mε το βλέμμα στο μέλλον
Δύο νέα κυνηγετικά όπλα παρουσίασε η BREDA, τα Β12i και B12x, βασισμένα σε εφαρμογές που προέρχονται από την πρακτική σκοποβολή και θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στους κυνηγούς.

ΨΑΡΕΜΑ
Η ταπεινή καθετή
Αν στο ψάρεμα από σκάφος θα έπρεπε να υπάρχει σειρά εκμάθησης τεχνικών, η καθετή θα ήταν υποχρεωτικά το πρώτο. Υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία αλλά και ειδίκευση σε αυτό το ψάρεμα, που κάποιοι το θεωρούν «παρακατιανό», όποιος όμως ασχοληθεί σοβαρά είναι σε θέση να καταλάβει, ότι είναι η τεχνική με τις μεγαλύτερες δυνατότητες εξέλιξης και εξειδίκευσης, ενώ παράλληλα απευθύνεται σε πάρα πολλά και διαφορετικά ψάρια.

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:

ΔΙΑΚΟΠΕΣ­
Προορισμοί της τελευταίας στιγμής για διακοπές

ΠΟΤΟ
Fernet Branca και καλή χώνεψη…

ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τα τρία «Μ» στη διατροφή

ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Εσπαντρίγιες για την παραλία

ΑΣΚΗΣΗ
Fitness and more…

ΤΑΧΥΤΗΤΑ
Lamborghini Aventador SVJ. Η τελευταία πράξη

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων