Το κυνήγι των λύκων

0

Μπορεί η Λάρισα να θεωρείται μια μεγαλούπολη για τα ελληνικά δεδομένα, όμως τα πράγματα δεν ήταν πάντοτε έτσι. Είναι χαρακτηριστικό πως το 1971 πριν από 50 περίπου χρόνια η ευρύτερη περιοχή δεχόταν χτυπήματα από αγέλες λύκων κάτι που σημαίνει πως ο πληθυσμός των κατοίκων ήταν μικρότερος και οι αγροτικός τρόπος ζωής πολύ πιο έντονος. Όπως αναφέρει μάλιστα και το δημοσίευμα της εποχής οι λύκοι είχαν γεμίσει τα γειτονικά χωριά ενώ έφτασαν ακόμα και στην Τερψιθέα.1971

Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση οι λύκοι έφαγαν πάνω από 70 χοίρους σε ένα κτήμα. Κάτοικοι της περιοχής και κυνηγοί εξηγώντας το φαινόμενο στην εφημερίδα υποστήριζαν πως οι λύκοι ήταν φερτοί. Προέρχονταν δηλαδή «από τα βορεινά τμήματα της Βαλκανικής όπου ως φαίνεται γίνεται απηνής δίωξις, πράγμα που εξηνάγκασε τα αγέλας να ζητήσουν πεδινά καταφύγια και χώρους διαβιώσεώς των, ήτοι κλειστά και απρόσιτα μέρη» λέει συγκεκριμένα το δημοσιεύμα και προσθέτει πως η Αστυνομία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο καταβάλλουν προσπάθειες για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο αυτό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τον Κυνηγετικό Σύλλογο έγινε γνωστό πως δινόταν 500 δραχμές για κάθε λύκο που θα σκότωνε κάποιος.

http://www.eleftheria.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων