Σεμινάριο Ενημέρωσης για Απαγορεύσεις στις κοίτες των ποταμών Αξιού & Γαλλικού και στο σύνολο του συμπλέγματος των Δέλτα από τον Κ.Σ.Αμπελοκήπων

0

Ο Κ.Σ. Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, προσπαθώντας πάντα να ενημερώνει σωστά και έγκαιρα τα μέλη του, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 στο Κέντρο Ενημέρωσης & Επιμόρφωσης του Συλλόγου (Μανιτάρι) ενημερωτική ημερίδα, όπως είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει, για τις πρόσφατες εξελίξεις – αποφάσεις και τα διαμορφωθέντα όρια κυνηγιού, τόσο στις περιοχές των ποταμών Γαλλικού – Άξιου όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του συμπλέγματος των Δέλτα. Με πολύ μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον, όπως ακριβώς αναμενόταν , διεξήχθη η ενημερωτική αυτή συνάντηση για τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στις περιοχές κυνηγιού μετά την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση για την ευρύτερη περιοχή των Δέλτα του Γαλλικού, του Αξιού, του Λουδία και του Αλιάκμονα, λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη του κυνηγιού των υδροβίων.

Φιλοξενούμενος και παρουσιαστής της ενημερωτικής συνάντησης ήταν ο Επιστημονικός Συνεργάτης της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, Δασολόγος – Θηραματολόγος κ. Γκάσιος Αλέξανδρος, ο οποίος μετά από μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση, με προβολή χαρτών και ανασκόπηση της πορείας των απαγορεύσεων στη συγκεκριμένη περιοχή ως σήμερα, απάντησε σε όλες τις απορίες των παριστάμενων, διευκολύνοντάς τους να καταλάβουν καλύτερα τα όρια των απαγορευμένων περιοχών και να ασκήσουν την κυνηγετική δραστηριότητα με νόμιμο τρόπο. Σημαντική ήταν η βοήθεια σε αυτήν την προσπάθεια και του έτερου προσκεκλημένου της συνάντησης, του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα κ. Ρετζέπη Ιωάννη, ο οποίος με την πολύχρονη, προσωπική του πείρα στην περιοχή επισήμανε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες και έδωσε τις δικές του απαραίτητες διευκρινίσεις. Η Διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων ευχαριστεί θερμά και τους δυο για την πολύτιμη παρουσία τους .

Η μαζική παρουσία κυνηγών, μελών και μη του Συλλόγου, στη συγκεκριμένη ημερίδα έδειξε την ανάγκη που υπάρχει για τέτοια ενημερωτικά σεμινάρια, κάτι που ο Σύλλογός μας προσπαθεί να προσφέρει διαχρονικά στον κυνηγετικό κόσμο.

Θα θέλαμε να ευχηθούμε τέλος σε όλους τους συναδέλφους “Καλά Κυνήγια” , να τους υπενθυμίσουμε ότι οφείλουν να τηρούν τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγιού, γιατί μόνο έτσι προασπίζουμε την αγαπημένη μας δραστηριότητα, και προπάντων, να εφαρμόζουμε πάντα τους “Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης Όπλων”.
Καλά κυνήγια – ασφαλή κυνήγια !!!

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Χρήστος Κυρκενίδης, Δασολόγος MSc

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων