Καθορισμός ζώνης εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων στην Κω

0

Καθορίστηκε ζώνη εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων (Ζ.Ε.Σ.), στην περιοχή «Καλάμι Κοτρώνια» Νήσου Κω, εκτάσεως 2766 στρ., απαγορεύοντας παράλληλα τη θήρα για τις κυνηγετικές περιόδους 2018-2019, 2019-2020, και 2020-2021, που περιγράφεται ως εξής:

Η αφετηρία (σημείο Α1 ) βρίσκεται επί της διασταύρωσης του επαρχιακού δρόμου Κω Μαστιχάρι, με το χωματόδρομο στο σημείο της Εκκλησίας του Αγ.Γεωργίου ,ακολουθούμε το χωματόδρομο με νότια κατεύθυνση μέχρι που συναντά κάθετα του χωματόδρομο που ενώνει τον επαρχιακό δρόμο Κω-Αντιμάχεια και Κω –Μαστιχάρι (σημείο Α2).

Στη συνεχεία ακλουθούμε το δρόμο δεξιά με βόρεια κατεύθυνση μέχρι να συναντήσει τον επαρχιακό δρόμο Κω –Μαστιχάρι ,(σημείο Α3)όπου βρίσκονται οι στάβλοι του Μαύρου στρίβουμε στην συνέχεια δεξιά με ανατολική κατεύθυνση ακολουθούμε τον δρόμο αυτό μέχρι την αφετηρία .

Στη ζώνη εκγύμνασης, επιτρέπεται καθ΄ όλο το έτος, μισή ώρα πριν από τη δύση του ηλίου και μισή ώρα μετά την ανατολή του ηλίου, η εκγύμναση κυνηγετικών σκύλων, που συνοδεύονται από κυνηγούς ή κυναγωγούς, χωρίς να φέρουν κυνηγετικό όπλο. Κατά την εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την αποφυγή πρόκλησης ζημιών σε καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια κλπ. Σε περίπτωση πρόκλησης ζημιών έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του αστικού και του ποινικού κώδικα.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κω παρακαλείται για την ευρεία γνωστοποίηση της παρούσας στα μέλη του ως και για την τοποθέτηση πινακίδων γύρω από τη ζώνη, σε συνεργασία με το Δασονομείο της περιοχής.
Η Δ/νση Δασών Δωδ/σου παρακαλείται για την έκδοση της σχετικής Δασικής Απαγορευτικής
Διάταξης Θήρας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων