Συνελήφθησαν λαθροθήρες στο Βέρμιο (vd)

0

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη με την κατηγορία της λαθροθηρίας βρίσκονται δύο κυνηγοί που συνελήφθησαν στις πλαγιές του όρους Βέρμιο στην περιοχή των Πύργων Εορδαίας.

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής 21 Οκτωβρίου όταν γύρω στις 4 με 5 το πρωί οι θηροφύλακες (ομοσπονδιακός και του κυνηγετικού συλλόγου Πτολεμαΐδας) εντόπισαν ύποπτες κινήσεις μέσα στο βουνό στην περιοχή μετά τις καλλιέργειες μήλων. Λίγο αργότερα και μετά από λεπτομερή παρατήρηση επιβεβαιώθηκαν καθώς υπήρχε ένα αγροτικό 4χ4 όχημα που κινούνταν ύποπτα.

Στον έλεγχο που επιχειρήθηκε ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε η καταδίωξη και κάποια στιγμή το αποτέλεσμα έφερε «λαβράκι». Στην κατοχή των λαθροθήρων δύο κυνηγών βρέθηκε όπλα (κυνηγετικό) το οποίο μάλιστα (σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και γεμάτο). Οι δύο κυνηγοί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην αστυνομία Πτολεμαΐδας και αργότερα στο κ. Εισαγγελέα με την κατηγορία της λαθροθηρίας. Το όπλο κατασχέθηκε όπως και το όχημα που χρησιμοποιούσαν το οποίο όμως αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη (με εντολή του λειτουργού της δικαιοσύνης) μέχρι την τακτική εκδίκαση της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δύο κυνηγοί από τους Πύργους και από τη Νάουσα Ημαθίας φέρεται (και κατηγορούνται) ότι κυνηγούσαν λαγούς τη νύχτα εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι κάτι που ρητά απαγορεύεται.

 eordaia.org/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων