Συμμετοχή των κυνηγών στη συλλογή δειγμάτων θανατωθέντων αλεπούδων

0

Η Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας ενημερώνει το κοινό ότι οι κυνηγοί μπορούν να προσκομίζουν δείγματα θανατωθέντων αλεπούδων στην Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής, στα πλαίσια του προγράμματος αξιολόγησης των εμβολιασμών των κόκκινων αλεπούδων κατά της Λύσσας.

Η περίοδος συλλογής δειγμάτων από κυνηγούς αρχίζει στις 07/12/2018 και θα διαρκέσει δύο μήνες. Για την συλλογή δειγμάτων θα πρέπει να τηρηθούν οι διατάξεις της υπ’ αριθμ. 143542/2086/10-08-2018 (ΦΕΚ 3416/τ. Β΄) Απόφασης του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2018-2019».

Οι κυνηγοί θα μπορούν κατόπιν αίτησής τους να λαμβάνουν 50 ευρώ για κάθε νεκρή αλεπού που προσκομίζουν. Η καταβολή των χρημάτων θα γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα υποδείξουν οι αιτούντες κυνηγοί.

Οι έξοδοι των κυνηγών προς αναζήτηση αλεπούδων θα πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με τον κυνηγετικό σύλλογο που ανήκουν.

Τονίζουμε ότι πριν από τις εξόδους τους οι κυνηγοί θα πρέπει υποχρεωτικά να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την Υπηρεσία μας στα τηλέφωνα 24410 23980 (αρμόδιος υπάλληλος Παπαγεωργίου Γεώργιος) και 24413 55237 (αρμόδια υπάλληλος Μπουλουξή Ελένη), για την ακριβή ημέρα και ώρα εξόδου τους, να προμηθεύονται τα απαραίτητα υλικά συσκευασίας για τα ζώα που θανατώνουν (γάντια, μάσκες, σακούλες κλπ) και να λαμβάνουν σχετική ενημέρωση για τον τρόπο συλλογής των ζώων.

Επίσης, αφού θανατώσουν ένα ή περισσότερα ζώα, οι κυνηγοί οφείλουν να ενημερώνουν άμεσα τηλεφωνικά την Υπηρεσία προκειμένου να προετοιμαστεί ο αρμόδιος κτηνίατρος για την παραλαβή του/των ζώων και τη συλλογή των δειγμάτων και να μεταφέρουν τα θανατωθέντα ζώα, λαμβάνοντας τα μέτρα βιοασφάλειας και χρησιμοποιώντας κατάλληλη συσκευασία, σε χώρο που θα τους υποδείξει η Υπηρεσία.

Τα ζώα που θανατώνονται και προσκομίζονται θα πρέπει να ανήκουν στον υγιή πληθυσμό και να είναι ενήλικα.

Το θανατωθέν ζώο που συλλέγεται από τους κυνηγούς θα πρέπει να συνοδεύεται μέχρι την παραλαβή του από την Υπηρεσία από πλήρως συμπληρωμένο από τον κυνηγό «Έντυπο Αποστολής δειγμάτων από κυνηγούς για το Πρόγραμμα Ενεργητικής Επιτήρησης της Λύσσας».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, στα τηλέφωνα 24413-55237 – 55242.

Καρδίτσα, 06/12/2018
Με Ε.Π.
Η Προϊστάμενη της Υποδιεύθυνσης

Σεβαστή Ι. Ασλανίδου
Κτηνίατρος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων