«Κυνηγεσία και Κυνοφιλία» τεύχος εορταστικόν!

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου το νέο τεύχος της «Κυνηγεσίας και Κυνοφιλίας» με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, DVD πρώτης προβολής με θεαματικό κυνήγι χήνας στην Ισλανδία και δώρο ημερολόγιο 2019.

Τα θέματα του τεύχους Iανουαρίου

ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ
Μία ακόμη χαμένη ευκαιρία
Νέα τροποποίηση του Νόμου 2168/93, περί όπλων και εκρηκτικών, αναμένεται να ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο εντός των ημερών.

ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ
Σε ντούσκα και πουρναρωτά
Στα έλατα το έχουν συνήθεια οι πρώτες να βασανίζουν σκυλιά και κυνηγούς. Λίγο μετά οι εξελίξεις έρχονται ισορροπημένες. Με τα πρώτα χιόνια του Δεκέμβρη οι μπεκάτσες χαμήλωσαν στα μεσιανά και τόποι με φτέρη, ντούσκα και πουρναρωτά έγιναν το βασίλειό τους.

Το… βρίσκω στο μπεκατσόσκυλο
Η λεγόμενη αίσθηση θηράματος είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που διαχωρίζει τα μπεκατσόσκυλα από τους σκύλους που απλά φερμάρουν μπεκάτσες. Είναι η έκτη αίσθηση του σκύλου. Πέρα όμως από αυτό, ο αντικειμενικός σκοπός κάθε σκύλου είναι να βρίσκει θήραμα. Τι να το κάνω λοιπόν αν ο σκύλος μου έχει νοοτροπία, έχει αντοχή, έχει σταθερή φέρμα, αλλά δεν βρίσκει;

ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΙ
«Ταμείο» λίγο πριν το τέλος
Για εκείνους τους λαγοκυνηγούς που διατηρούν εξαιρετικούς ιχνηλάτες στα κουμάσια τους και το «πάλεψαν» δυνατά, όλα δείχνουν πως η φετινή κυνηγετική περίοδος τελειώνει θετικά, αφήνοντας και αρκετά αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον.

TΣΙΧΛΕΣ
Ο Ιανουάριος της ελπίδας
Το καταχείμωνο περιμένει ο κυνηγός των αποδημητικών πουλιών για να ευοδωθούν
οι προσδοκίες μιας ολόκληρης χρονιάς. Όταν το χιόνι γίνεται μόνιμος σύντροφος των βουνών, όταν ο πρωινός αέρας παγώνει τα χέρια και το πρόσωπο, όταν η καρδιά ανεβάζει παλμούς στο ξαφνικό σήκωμα του θηράματος…

ΚΥΝΗΓΙ
Χριστούγεννα χωρίς …γρούν δεν γίνεται
Η συννεφιά που σκέπαζε το βουνό από το πρωί, δεν άφηνε πολλές αμφιβολίες για το χιόνι που έπεφτε αποβραδίς εκεί ψηλά. O καιρός φαινόταν από μέρες πως θα έφερνε χιονιά. Τα παπιά περνούσαν κοπαδιαστά και στάθμευαν αργά το βράδυ σε όποιο βαρκό έβρισκαν και σε μικρές λιμνούλες.

ΚΥΝΗΓΙ
Παπιά σε… κανάλια & ποταμιές
Ακόμα και ο ήχος από τις γαλότσες στο σπασμένο καλάμι, μαρτυρά αυτό που έβλεπα
για ώρα στο θερμόμετρο του αυτοκινήτου. Μείον 5 βαθμοί Κελσίου.

ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΦΑ
Το κυνήγι χρειάζεται νέους
Ο κυνηγετικός πληθυσμός είναι κατά γενική παραδοχή γερασμένος και όλα δείχνουν ότι με την παρούσα μορφή, δεν υπάρχει ευοίωνο μέλλον σε αυτή την παραδοσιακή δραστηριότητα.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Πρωταγωνιστές και κομπάρσοι
Δυστυχώς, τα μεγάλα προσόντα η ζωή τα δίνει με το σταγονόμετρο. Συμβαίνει σε όλα τα έμβια όντα και φυσικά ο σκύλος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Τα πράγματα γίνονται πολύ πιο σκληρά και απαιτητικά όσο πιο ψηλά ανεβαίνουμε στην τροφική αλυσίδα.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Chapuis Super Orion: Χειροποίητο με γαλλική φινέτσα
Η Chapuis σπάει την παράδοση του τυποποιημένου όπλου και προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε κυνηγό να «κατασκευάσει» έναντι λογικού αντιτίμου ένα ποιοτικό όπλο, με το προσωπικό του γούστο.

ΣΚΟΠΕΥΣΗ
Τα λάθη στο κυνήγι της τσίχλας
Υπάρχει μία θεωρία στους κυνηγετικούς κύκλους ότι οι κυνηγοί τσίχλας είναι τα «καλύτερα τουφέκια» σε σχέση με τους θιασώτες άλλων θηραμάτων, με την οποία συμφωνώ πάντα σε γενικές γραμμές…

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Ρerazzi: Το μετάλλιο που «έχτισε» το μύθο
Ένας Ιταλός σκοπευτής και η πρώτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964, ήταν το εφαλτήριο για την πορεία της Perazzi προς την κορυφή.

Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Η παρέα του Πέτρου Δεβετζή
Αυτόν το μήνα η «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» σας συστήνει την παρέα του Πέτρου Δεβετζή, από το Μοναστηράκι Σερρών. Η παρέα που αποτελείται από 25 μέλη ξεκίνησε να κυνηγάει στις πλαγιές των Κρουσίων το μακρινό 1965 και, πέραν πάσης αμφιβολίας, είναι η παλαιότερη ομάδα γουρουνάδων στην περιοχή.

ΚΥΝΗΓΙ
Η ομάδα της Benelli
Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και τα πρώτα χιόνια δεν άργησαν να πέσουν στα ορεινά των Τρικάλων. Ο χειμώνας φέτος ήρθε απότομα. Έτσι αφήσαμε τα ψηλά μέρη των βουνών που είναι χιονισμένα και κυνηγάμε στα χαμηλά μέσα στα βάτα και τα πουρνάρια που πηγαίνουν τα ζώα.

HUSQVARNA PW 460
Απαραίτητο εργαλείο για κυνηγούς
Δοκιμάζουμε το κορυφαίο μοντέλο της σειράς των πλυστικών υψηλής πίεσης της σουηδικής Husqvarna και μένουμε εντυπωσιασμένοι τόσο από τις δυνατότητες όσο και από την ταχύτητα και ευκολία χρήσης.

MECHANIX WEAR
Θα σου ταιριάξουν… γάντι
Δοκιμάζουμε το κορυφαίο μοντέλο της σειράς των πλυστικών υψηλής πίεσης της σουηδικής Husqvarna και μένουμε εντυπωσιασμένοι τόσο από τις δυνατότητες όσο και από την ταχύτητα και ευκολία χρήσης.

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:

ΚΟΜΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΓΛΕΡΙΑ­
Η “ελεγεία” του μάγκα,
το αξεσουάρ του σύγχρονου άντρα

ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΔΩΡΑ
Προτάσεις για χρήσιμα δώρα
για το κυνήγι και όχι μόνο από τις εταιρίες
Τouris, Metplast, Kirgias, Dorkas, Kalco, Dispan, Voyager & Tο κομπολόι του Ψυρρή

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων