Το WWF κατηγορείται για … μισανθρωπία;

0

Το WWF κατηγορήθηκε ότι υποστήριξε προγράμματα αναγκαστικής στείρωσης ανδρών κοντά σε εθνικά πάρκα στην Αφρική και την Ινδία. Η αποκάλυψη μιας ολλανδικής τηλεοπτικής εκπομπής συνοδεύεται απόκατηγορίες ότι το WWF ζήτησε από τους φύλακες πάρκων να “πυροβολούν” εισβολείς.

Μια έρευνα της τηλεοπτικής εκπομπής Zembla, η οποία μεταδόθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου, στην ολλανδική τηλεόραση, αποκαλύπτει μερικές από τις ακραίες μεθόδους που χρησιμοποιεί η Ένωση Διατήρησης της Φύσης του WWF. Σύμφωνα με την έρευνα, το WWF θα συμμετάσχει σε προγράμματα στείρωσης πληθυσμού γύρω από εθνικά πάρκα στην Αφρική και την Ινδία.

Το WWF πιστεύει ότι ο υπερπληθυσμός αποτελεί κίνδυνο για τη φύση και ότι ο αριθμός των γεννήσεων γύρω από τις προστατευόμενες περιοχές πρέπει να μειωθεί. Η Zembla αποκαλύπτει ότι το WWF, που συνδέεται με την αμερικανική υπηρεσία USAID και τη φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson, έχει δημιουργήσει στρατόπεδα υγείας σε διάφορα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του «οικογενειακού προγραμματισμού».

Η Zembla μπόρεσε να έχει έναν γιατρό που κατέθεσε για μια εκστρατεία στείρωσης των αυτόχθονων πληθυσμών στην Ινδία. Πιστεύει ότι η Ινδία “έχει πρόβλημα πληθυσμιακής έκρηξης” και ότι είναι συνεπώς αναγκαίο “να ενθαρρυνθούν περισσότεροι άνδρες να αποστειρωθούν”.  Ο γιατρός εξηγεί ότι ένας τρόπος να πεισθούν οι άνδρες για τη στειρωσή τους είναι να τους εξηγήσουν ότι η σεξουαλική επαφή θα τους δίνει πάντα την ίδια ευχαρίστηση ακόμη και όταν στειρωθούν!.
Το WWF των Κάτω Χωρών, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τρεις δράσεις “οικογενειακού προγραμματισμού” βρίσκονται σε εξέλιξη στο Καμερούν, το Κονγκό και την Ουγκάντα.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το προσωπικό του WWF έχει επίγνωση της ύπαρξης μιας πρακτικής “σκοποβολής” στην Ινδία, με στόχο τη “θανάτωση εισβολέων” σε προστατευόμενες περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι οι φύλακες των προστατευόμενων περιοχών ασκούνται στην “σκοποβολή” πάνω σε ανθρώπους που μπαίνουν στα όρια των περιοχών αυτών, και θεωρούνται πιθανοί λαθροθήρες

Αυτή η πτυχή της έρευνας επιβεβαιώνεται με τις αποκαλύψεις του BuzzFeed,  που δημοσιεύθηκαν τον Μάρτιο σύμφωνα με τις οποίες κατηγορείται το WWF ότι έχει σχηματίσει, χρηματοδοτεί, εξοπλίζει και συνεργάζεται σε πολλές περιπτώσεις με παραστρατιωτικές ομάδες σε βίαιες πρακτικές κατά της λαθροθηρίας στα πάρκα στην Ασία και την Αφρική, ιδιαίτερα στο Νεπάλ, την Ινδία, το Καμερούν και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ανάμεσα στις πολλές μαρτυρίες και έγγραφα που αποκαλύπτονται, πηγή των ΗΠΑ, δήλωσε ότι «οι χωρικοί ήταν χτυπημένοι με ιμάντες, τραυματισμένοι με μαχαίρια, είχαν υποστεί ξυλοδαρμό με ραβδιά μπαμπού, αλλά και σεξουαλική επίθεση”!

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν γίνει παρόμοιες κατηγορίες εναντίον της ΜΚΟ που εδρεύει στην Ελβετία. Το 2017, μια άλλη ΜΚΟ, η Survival International, κατηγόρησε δασκάλους που χρηματοδοτούνται από το WWF για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των πυγμαίων στο Καμερούν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Μια καταγγελία για βασανιστήρια σε ένα παιδί ηλικίας 11 ετών κάτω από τα μάτια των γονιών του κατατέθηκε επίσης ότι συνέβη σε χωριό του Καμερούν.

πληροφορίες από το atlantico.fr

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων