Αρκούδα παγιδευμένη σε συρμάτινη θηλιά στα Ιωάννινα

0

Μια ενήλικη αρκούδα έχει παγιδευτεί σε παράνομη θηλιά λαθροθήρων στο Δίστρατο Ιωαννίνων και αναμένει τους ανθρώπους του Αρκτούρου που θα την ελευθερώσουν.

Το άτυχο ζώο βρήκαν κάτοικοι του χωριού σε δασική περιοχή, το μεσημέρι της Τρίτης, και κάλεσαν την περιβαλλοντική οργάνωση, κλιμάκιο του οποίου σπεύδει στο σημείο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δίστρατου, κ.Κώστα Παγανιά, ο οποίος ανέβασε τις σχετικές εικόνες στο Facebook, η αρκούδα είναι πιασμένη από τη θηλιά στο πίσω πόδι.
Τα μέλη της ομάδας άμεσης επέμβασης του Αρκτούρου, που θα απελευθερώσουν το ζώο, θα διαπιστώσουν και το είδος της θηλιάς που χρησιμοποίησαν οι δράστες, δηλαδή αν προοριζόταν για αρκούδες ή κάποιο άλλο ζώο, π.χ. αγριογούρουνο.

Σύμφωνα με τον Αρκτούρο, η παγίδευση αρκούδων με θηλιές είναι μια παράνομη μέθοδος κυνηγιού, την οποία ωστόσο χρησιμοποιούν λαθροθήρες, αδιαφορώντας για το μαρτύριο που υφίστανται τα ζώα – θηράματα και μη – μέχρι να τα θανατώσουν οι βασανιστές τους.

Οι αρκούδες συχνά παγιδεύονται σε τέτοιες θηλές, τις οποίες χρησιμοποιούν κτηνοτρόφοι και καλλιεργητές, προκειμένου να προστατεύσουν είτε τα ζώα είτε τις καλλιέργειές τους, στοχεύοντας στον εγκλωβισμό και στην θανάτωση – κρυφά – ειδών που προστατεύονται από τη νομοθεσία.

Πρόσφατα, στη Φλαμουριά της Έδεσσας, παγιδεύτηκε μια νεαρή αρκούδα, ο «Ερμής», σε μια τέτοια θηλιά και διασώθηκε από τους ανθρώπους του «Αρκτούρου», καθώς μέσα στην ατυχία της είχε την τύχη να εντοπιστεί εγκαίρως. Όπως φαίνεται, την ίδια τύχη είχε και η αρκούδα στο Δίστρατο Ιωαννίνων.

«Είναι εξαντλημένη. Σε δύο ώρες θα είναι ελεύθερη. Ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ, όμως, δεν πρόκειται να πάρει απάντηση…», σχολίασε ο πρόεδρος του χωριού.

www.ethnos.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων